Tech & Gadgets

Tips voor meiden: zo koop je een nieuwe telefoon (en sluit je een abonnement af)

0

De meeste meiden gebruiken hun telefoon heel vaak. Bijvoorbeeld omdat ze hun Instagram moeten checken, met vrienden aan het bellen zijn, een werkmeeting hebben of hun favoriete films of series kijken. Daarom is de keuze voor een nieuwe telefoon en het daarbij passende abonnement vaak nog best een ingewikkelde. In dit artikel geven we je tips voor het aanschaffen van een nieuw telefoon en het afsluiten van een telefoonabonnement.

Het type abonnement

Bij het aanschaffen van een nieuw toestel kun je ook een abonnement afsluiten, waarbij de kosten van het toestel zelf ook worden opgedeeld en je dit in termijnen kunt betalen. Wil je echter een los abonnement, waarbij je het toestel bijvoorbeeld al in je bezit hebt of los betaalt, dan kun je beter voor een sim only abonnement kiezen. Hier maak je alleen gebruik van een abonnement en neem je de kosten van je telefoon zelf voor je rekening. Een sim only abonnement heeft verschillende voordelen: zo zijn je maandelijkse lasten lager en is het abonnement op lange termijn vaak ook goedkoper. Het is belangrijk dat je een abonnement kiest wat goed bij je past. Wat ook kan helpen, is kiezen voor een (sim only) abonnement waarbij de bundels flexibel zijn. Zo kun je dit eventueel later nog aanpassen.

Formaat smartphone

Hoewel een groot smartphone scherm misschien heel fijn is om Netflix op te kijken, is een grote smartphone wel vrij onhandig om mee te nemen of om te moeten bedienen. Zo zijn veel smartphones eigenlijk ontworpen voor een mannelijke hand, waardoor het scherm voor veel vrouwen, wiens handen in de meeste gevallen kleiner zijn, moeilijker te bedienen is. Goed om rekening mee te houden als je een nieuwe smartphone gaat kopen dus.

Duurzaamheid

Ook bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon en het afsluiten van een nieuw abonnement is het belangrijk om na te denken over hoe duurzaam deze keuze is. Je zou van tevoren research kunnen doen naar verschillende telefoonmerken om te kijken welke smartphones het duurzaamst van het moment zijn. Een duurzame smartphone is bijvoorbeeld makkelijk repareerbaar en wordt vervaardigd uit gerecycled materiaal.

Bescherm je telefoon goed

Als je dan een mooie nieuwe smartphone hebt aangeschaft, zou het zonde zijn als deze beschadigd raakt of misschien zelfs kapot gaat. Daarom is het belangrijk je telefoon goed te beschermen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een hoesje en screenprotector. Het is slim deze gelijk aan te schaffen bij het kopen van een nieuwe telefoon, zodat het gloednieuwe model gelijk goed beschermd is. Zo’n hoesje is natuurlijk verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en verschillende prints, maar vaak kun je een hoesje ook zelf customizen door bijvoorbeeld een hoesje te laten drukken met een persoonlijke foto van jezelf en je dierbaren.

Houd aanbiedingen in de gaten

Ook providers werken zo nu en dan met aanbiedingen en kortingen. Om geen dief van je eigen portemonnee te zijn, zou je deze aanbiedingen in de gaten kunnen houden om zo wat geld te kunnen besparen bij de aanschaf van een nieuwe telefoon. Zo bieden bepaalde aanbieders soms pakketten aan, waarbij je ook internet voor thuis kunt afsluiten. Andere aanbieders werken juist zo dat ze je een abonnement voor bijvoorbeeld een streamingdienst cadeau geven. In dat geval is het wel slim dat je zelf je abonnement bij die streamingdienst al hebt opgezegd, mocht je die hebben. Zo maak je optimaal profijt van de aanbieding. 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: dit wil je erover weten 

Previous article

Seksspeeltjes voor alle seksuele behoeften

Next article

You may also like