Tech & Gadgets

Steeds meer vrouwen handelen in crypto’s, ben jij de volgende?

0

Nu geld op een spaarrekening weinig of niets meer oplevert, zoekt iedereen een alternatief om geld te verdienen. Beleggen is een logische optie, maar steeds meer mensen kiezen ervoor te handelen in cryptocurrencies. Dit is nog wel steeds grotendeels het domein van mannen, en dat is jammer. Want ook voor vrouwen is er genoeg te verdienen met crypto’s. Gelukkig zien we steeds meer vrouwen die succesvol zijn met deze vorm van beleggen en wij leggen je graag uit waarom jij dat voorbeeld zou moeten volgen.

Waarom mannen eerder kiezen voor crypto’s

Wanneer je kijkt naar de maner waarom mannen en vrouwen beleggen, dan kiest ongeveer 60% van de vrouwen voor beleggen voor de langere termijn. Denk aan rendement over 5 jaar of zelfs langer. Mannen daarentegen zijn ongeduldiger en willen snel, het liefst binnen een jaar, resultaat zien. Natuurlijk zijn er ook mannen die kiezen voor de langere termijn (of voor een combinatie) en vrouwen die juist de kortetermijnhandel interessant vinden.

Cryptocurrencies zijn ontzettend volatiel. Dat betekent dat de koers gemakkelijk snel kan veranderen, en dan ook met flinke percentages. Dan hebben we het niet over weken of maanden, maar over dagen, uren en zelfs minuten. De handel in cryptocurrencies is dus vaak een snelle handel en dat past goed bij mannen (en vrouwen) die voor snelle resultaten willen gaan.

Waarom je zou moeten beginnen met handelen in crypto’s

Na de grote bitcoinhype eind 2017 is het een tijdje redelijk rustig geweest rondom crypto’s. De koersen bleven, voor zo’n veranderlijk product, redelijk stabiel. Natuurlijk schommelde die wel, maar de pieken en dalen zoals die tijdens de hype plaatsvonden, bleven uit.

Aan het begin van de coronacrisis leek het er even op dat de koersen opnieuw onderuit zouden gaan. Net zoals de beurs die even niet leek te weten wat er gebeurde. Maar dat herstelde zich vrij snel en inmiddels zitten er aardig wat cryptocurrencies, waaronder de bitcoin, aardig in de lift. Koersstijgingen van 10% of meer in enkele uren is niet vreemd, maar hij kan ook net zo snel weer flink dalen.

De lage punten zijn natuurlijk hét moment om in te stappen, om vervolgens de munten met een mooie winst weer te verkopen. Er zijn diverse bitcoin exchanges voor beginners die je helpen met advies over hoe je het beste kunt handelen. Ook delen ervaren handelaren online graag adviezen en tips waar je je voordeel mee kunt doen.

Niet zonder risico maar wel kans op mooi rendement

Handelen in cryptocurrencies is niet zonder risico. De koersen kunnen in korte tijd flink pieken, maar gaan net zo snel onderuit. Bijhouden hoe het met je portfolio staat en op tijd verkopen is dus zeker belangrijk. Sta je op verlies? Dan hoef je niet direct te verkopen, omdat de koers ook weer aan kan trekken.

Je kunt bij verschillende exchanges ook instellen dat je een melding wil krijgen bij een bepaalde koers of koerswijziging, of zelfs dat het platform dan automatisch crypto’s koopt of verkoopt voor je. Zo bouw je extra zekerheid in voor wanneer je een snel wijzigende koers niet continu zelf in de gaten kunt houden.

De grote koerswijzingen kunnen dus een risico zijn, maar als je slim handelt en het een beetje bijhoudt, kan het juist ook leiden tot hele mooie rendementen die je niet snel elders verdient, en al helemaal niet in zo’n korte tijd!

Hoe is de body positivity beweging ontstaan?

Previous article

De leukste sieraden trends van dit jaar

Next article

You may also like