TipsVrouwen & Lifestyle

Mooie en verzorgde nagels. Hoe lang blijft gellak zitten?

0
Mooie en verzorgde nagels - Hoe lang blijft gellak zitten

Gellak, het is een trend die je steeds vaker ziet op de mooie nagels van mensen. Het is erg populair onder mensen die graag nagellak dragen en we begrijpen wel waarom. Gellak zorgt voor een langdurige, mooie glanzende kleur op je nagels.

De lak heeft veel voordelen ten opzichte van “gewone” nagellak. In dit artikel gaan we uitgebreid in op gellak, we vertellen je wat het is, wat de voordelen zijn en hoe het verschilt van gewone nagellak, we vertellen je hoe je gellak aan brengt en we geven je het antwoord op de vraag hoe lang blijft gellak zitten en we geven je tips over hoe je dit kunt verlengen.

Wil jij graag meer weten over gellak? Lees dan snel verder.

Wat is gellak

Gellak is een vorm nagellak. Als je de lak hebt opgebracht moet je hem laten uitharden onder een LED of UV lamp. Je gebruikt de lak alleen op je eigen nagel, het is dus niet de bedoeling om je nagel ermee te verlengen, maar je maakt je nagel er wel veel sterker mee.

In de gel van de nagellak zit acrylaat-monomeren en foto-initiatoren. Foto-initiatoren reageren op het UV- licht en zorgen ervoor dat de gel uithardt.

Bij gellak werk je vaak in laagjes. Na elk laagje laat je je nagels even uitharden onder het UV- licht. Zo krijg je een egale verspreiding, hecht de gellak goed en blijven ze lang stevig zitten.

De voordelen van gellak

Als je twijfelt tussen gellak en gewone nagellak is het goed om te weten wat de voordelen zijn van gellak. Als eerst blijft gellak langer zitten dan gewone nagellak. Als tweede is gellak ook steviger en daarnaast beschadigt het nagels minder. Dit zijn de belangrijkste voordelen. Overige voordelen zijn:

  • Het is gelijk droog, na het drogen onder de lamp
  • Het is makkelijk om de gellak aan te brengen
  • Je kunt gellak makkelijk eraf halen
  • Gellak heeft een mooie glans en je krijgt geen krassen op de lak

Wat zijn de verschillen tussen gellak en gewone nagellak

Wat zijn de verschillen tussen gellak en gewone nagellakEr zit een verschil in de samenstelling. Gellak heeft zoals de naam al zegt een gel-achtige formule. Gewone nagellak heeft deze gel niet en is hiermee ook gevoeliger voor het oplossen in water.

UithardingGellak hard uit door het onder een UV- lamp te houden. Gewone nagellak droogt door de lucht en verdamping.
DuurzaamheidGellak gaat over het algemeen veel langer mee, zonder dat het slijt of beschadigt. Gewone nagellak blijft veel minder lang mooi zitten.
VerwijderenGellak kun je verwijderen met aceton en door je nagel een tijdje in aluminiumfolie te wikkelen. Gewone nagellak kun je daarentegen gewoon verwijderen met nagellakremover.
Ook gaat het aanbrengen op een andere manier. Het aanbrengen van gellak moet op een specifieke manier waar we je in de volgende alinea meer over vertellen. Gewone nagellak kun je rechtstreeks aanbrengen. Het geeft geen basis of toplaag nodig.

Hoe breng je gellak aan?

Voordat je kunt beginnen met het aanbrengen van de gellak is het natuurlijk belangrijk dat je nagels schoon zijn en dat je ze in een mooie vorm hebt geknipt, gevijld en gepolijst. Daarna kun je beginnen met het aanbrengen van de gellak.

  1. Stap 1 is het aanbrengen van een basislaag. Deze basislaag zorgt ervoor dat de gellak straks goed hecht. Deze basislaag moet je ook laten uitharden onder een UV- lamp.
  2. Stap 2 is het aanbrengen van de gellak met de gewenste kleur. Dit kun je eventueel nog 1 of 2 keer herhalen.
  3. Stap 3 is het aanbrengen van de toplaag. Een toplaag zorgt voor extra bescherming.

De houdbaarheid van gellak

Na het openen van een flesje gellak kun je het ongeveer nog 18 maanden gebruiken. Maar naast de houdbaarheid van de gellak zelf begrijpen we dat je erg nieuwsgierig bent geworden naar de houdbaarheid van gellak op je nagels. Dit is afhankelijk van een aantal factoren.

De conditie van je nagels

 

Als je nagels gezond en sterk zijn, dan blijft de gellak beter hechten en zal hij ook langer blijven zitten dan op nagels die beschadigd of gebroken zijn.
De kwaliteit van de gellak die je aanbrengt

 

Gellak van goede stevige kwaliteit is vaak dik en stevig. Over het algemeen gaat kwalitatief goede gellak langer mee.
De manier waarop de gellak wordt aangebracht

 

Zoals we in de vorige alinea hebben beschreven vraagt het aanbrengen van gellak enige zorgvuldigheid. Het is dan ook belangrijk dat dit op een goede manier gebeurt.
Hoe snel je nagels groeien

 

Het verschilt per persoon hoe snel je nagels groeien. Dit kan bijvoobeeld liggen aan het weer, wat je eet en drinkt en nog veel meer.
Dagelijkse activiteiten

 

Je dagelijkse activiteiten en levensstijl beïnvloeden de houdbaarheid van de gellak. Intensief gebruik van handen (zoals tuinieren) veel water gebruiken of je handen gebruiken als gereedschap zorgt ervoor dat de gellak kwetsbaar is.

 

Hoe lang blijft gellak zitten

Gellak blijft over het algemeen 2 tot 4 weken zitten. Dit is echter wel afhankelijk van een aantal factoren. Die factoren hebben we in de vorige alinea uitgebreid toegelicht.

Tips hoe je gellak langer kunt laten zitten

We geven je graag een aantal tips die ervoor zorgen dat de gellak langer en mooier blijft zitten.

Nagels goed voorbereiden

De uitspraak een goede voorbereiding is het halve werk geldt ook voor het aanbrengen van gellak. Zorg ervoor dat je je nagels eerst goed vijlt en schoonmaakt. Dit zorgt ervoor dat de gellak beter hecht.

Goede basislaag

Breng eerst een goede basislaag aan. Als je een goede basislaag hebt dan kan je gellak hier goed aan hechten.

Kwaliteit is belangrijk

Koop gellak van een betrouwbaar merk. Kwaliteit is belangrijk. Een goede kwaliteit gellak zorgt ervoor dat het langer blijft zitten.

Dunne laagjes

Breng de gellak in dunne laagjes aan. Laat elk laagje goed uitharden en breng dan de volgende laag aan.

Toplaag toevoegen

Zorg voor een goede toplaag. Een goede toplaag helpt je nagel te beschermen tegen krassen.

Conclusie

Kortom gellak is erg populair bij de mensen die graag nagellak dragen. Het biedt veel voordelen ten opzichte van gewone nagellak. Het blijft langer zitten, het is steviger en dat voorkomt dat het beschadigt.

Hoe lang gellak blijft zitten is afhankelijk van een aantal factoren zoals de gezondheid van je nagels, de kwaliteit van de gellak en de manier waarop het wordt aangebracht, maar ook hoe snel je nagels groeien en hoe intensief je je handen gebruikt. Over het algemeen geldt dat gellak 2 tot 4 weken mooi blijft op je nagels.

Je kunt de duur van de gellak verlengen door je nagels goed te verzorgen, kwalitatief goede nagellak te gebruiken en te werken met meerdere dunne laagjes. Dit voorkomt dat het snel gaat slijten.

We hopen dat je hiermee het antwoord hebt op je vraag. En vergeet niet om je nagels de juiste zorg te geven, zo kun je extra lang genieten van je gellak.

Lees verder:

Kindje geboren? Dit moet of wil je allemaal regelen

Previous article

Beugels voor volwassenen: een nieuw tijdperk voor orthodontie

Next article

You may also like

More in Tips