TipsVrouwen & Lifestyle

Hét geheim voor mooie, sterke nagels: 5 makkelijke tips

0

Je herkent het vast wel: ben je net druk met iets bezig, scheurt je nagel opeens in. Ai, erg pijnlijk! Daarnaast is een korte, afgekloven nagel nu ook niet bepaald mooi. Sommige meiden zijn gezegend met prachtige nagels. Hoor jij daar helaas niet bij? Dan hebben wij 5 makkelijke tips die bijdragen mooie, sterke nagels. Lees je mee?

Tip 1: gebruik nagellakremover zonder aceton

Verwijder jij je nagellak altijd met een remover met aceton? Aceton is een zeer agressief oplosmiddel en is daarom ideaal voor het verwijderen van nagellak. Het kan zelfs plastic oplossen! Wel is deze stof schadelijk voor je nagels. Ruil je nagellakremover daarom voor een variant zonder aceton. Je nagels zullen je dankbaar zijn.


Tip 2: neem een pauze tussen je nagellak door

Nu we het toch over nagellak hebben: ook dit is niet erg goed voor je nagels. Nagellak is erg mooi en kan je outfit echt afmaken, maar zorgt er wel voor dat je nagels niet meer kunnen ‘ademen’. Hierdoor verzwakken en beschadigen je nagels op den duur. En dat wil je natuurlijk voorkomen! Laat je nagels na een week nagellak daarom bijkomen door een week geen nagellak te dragen. Zo zorg je ervoor dat ze goed kunnen ademen.

Tip 3: gebruik een nagelverharder

Een lak die zorgt voor sterkere, glanzende nagels? Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Toch is dit de realiteit met zogenaamde nagelverharder. Deze heldere lak zorgt er namelijk voor dat je nagels harder en steviger worden. Ideaal voor zachte en dunne nagels! Je brengt ‘em gewoon aan net zoals je normale nagellak. Smeer elke dag een laagje op je nagels en je ziet binnen de kortste keren verschil.

Tip 4: vijlen, niet knippen

De meeste vrouwen knippen hun nagels met een clipper of nagelschaartje. Maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet goed is voor je nagels? Door het knippen maak je kleine scheurtjes in je nagels, waardoor ze beschadigen. Vijl je nagels dus regelmatig om ze op de gewenste lengte te houden, het liefst met een glasvijl. Zo zorg je voor stevigere nagels, zónder scheurtjes. Let er daarbij op dat je altijd in dezelfde richting vijlt, het liefst van buiten naar binnen.

Tip 5: voed je nagels van binnenuit

Ook bepaalde supplementen kunnen bijdragen aan mooie, sterke nagels. Je nagels bestaan namelijk uit verschillende bouwstenen. Wanneer je lichaam minder van deze bouwstenen aanmaakt, heeft dit een negatieve invloed op je nagels. Zo kan onvoldoende collageen ervoor zorgen dat je nagels broos worden en makkelijk scheuren. Dit eiwit zorgt namelijk voor structuur en elasticiteit. Gelukkig kun je het collageen in je lichaam aanvullen door het slikken van collageen supplementen.

Dit artikel is geschreven met hulp van Etos.

Financiële zekerheid en een geruststellend gevoel: de voordelen van een notaris

Previous article

Hoe kies je de perfecte bank voor jouw woning? 

Next article

You may also like

More in Tips