Vrouwen & Lifestyle

Laser ontharen tegen ongewenste haargroei

0

Iedereen heeft haargroei op het lichaam. Dat is heel normaal en heeft een functie. Zo beschermen kleine haartjes je huid als eerste tegen ongewenste indringers als virussen en bacteriën. Zolang deze haartjes niet te zien zijn, zijn we ons daar helemaal niet zo bewust van. Totdat die ene harde haar uit je kin steekt en vriendjes met zich mee brengt! Of als je donkere haren hebt op je bovenlip. Misschien vind je al dat ontharen van benen en bikinilijn helemaal niet fijn. Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Daarom is het goed dat er steeds meer alternatieve en zeer effectieve manieren zijn om van die ongewenste haargroei af te komen. Zo kun je een laser ontharen behandeling ondergaan om zo zorgeloos te genieten.

Laser ontharen, wat is dat?

Wil je definitief van ongewenste haargroei af op plekken waar je er echt niet op zit te wachten? Met laser ontharing wordt door middel van lasers de haren definitief verwijderd. Deze gebundelde krachtige lichtstralen gaan direct door de haar heen naar het haarzakje. Deze laatste wordt vervolgens door de laser vernietigd. Omdat de haarzakjes direct worden aangepakt, kan er geen haar meer in groeien.

Meerdere behandelingen

De sleutel van laserbeharing is dat de zichtbare haren met de lasers worden behandeld. Haren groeien nooit allemaal tegelijk en even snel. De ene haar is nog volop in ontwikkeling, terwijl de ander allang klaar is om uit te vallen. Dat is heel normaal, anders zouden we steeds helemaal kaal zijn als een haar is uitgegroeid. Het geeft wel meteen aan waarom je meerdere behandelingen nodig hebt om van ongewenste haargroei af te komen. Vaak zijn er tussen de zes en tien behandelingen nodig om alle haren te verwijderen.

Nieuwe haarzakjes

De haarzakjes die door de lasers permanent zijn beschadigd zullen geen nieuwe haargroei meer geven. Echter is het lichaam vernuftig en zal het nieuwe haarzakjes aanmaken waaruit weer nieuwe haren groeien. Dat is heel normaal, want haargroei heeft nu eenmaal een functie. Hoe snel dit gebeurt, verschilt duidelijk van persoon tot persoon. Factoren die hierbij een grote rol spelen zijn je hormonen, huid en natuurlijk haartype.

Effectief op donkere haren

Wist je dat laser ontharen zich vooral richt op de donkere haren? Meestal zien we deze ook als ongewenste haargroei, want deze donkere haren zijn het beste zichtbaar. Dat komt doordat ze veel pigment bevatten en dat is tevens waarom deze het beste gezien worden door de laser. Je witte, niet zichtbare donshaartjes blijven dus gewoon intact.

Laseren of via IPL?

Is laseren hetzelfde als een behandeling met Intense pulsed light (IPL)? Het antwoord luidt ‘nee’. Bij IPL wordt er gebruik gemaakt van krachtige lichtbundels, maar niet van lasers. De lichtbundel kan beschadigingen aanbrengen aan een haarzakje, maar zal deze niet vernietigen, waardoor het haarzakje zich kan herstellen en de haren terug kunnen komen. Wil je dus echt van ongewenste haargroei af, dan kies je voor laserontharing. Bovendien kun je met laserontharing heel gericht werken en zal omliggend weefsel niet worden aangetast.

Kosten van laser ontharen

De kosten voor het ontharen met een laser verschilt enorm en dat ligt vooral aan wat jij wil laten ontharen. Vaak bieden schoonheidssalons bepaalde pakketten aan, waaruit jij kan kiezen. Zo kun je de laser ontharen kosten opdelen in ontharing voor het lichaam, het gezicht en worden er vaak combinaties aangeboden. Misschien wil je alleen je bovenlip en oksels laten ontharen via de lasertechniek. Of toch liever kin en bovenlip en doe die haren op je onderbuik er ook maar bij. Door pakketten aan te bieden, kun je zelf bepalen wat je wil. Laser ontharen is niet goedkoop. Dat komt onder meer door de kosten voor de laser en natuurlijk de professional die ermee omgaat. Bovendien is het een tijdrovende behandeling, want de haren moeten secuur worden gesignaleerd en worden behandeld. Gelukkig is het vaak mogelijk om deze behandelingen in termijn te betalen. Wil je gewoon een keertje wat langer van wat haren af? Een enkele behandeling behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Laser ontharen

Dus ben je je ongewenste haargroei onder je oksel, op je buik, onderrug, benen, op je lip of in de schaamstreek ook zat? Laat het door middel van last ontharing verwijderen. Zo weet je zeker dat het op den duur niet meer terugkomt en kun je al die scheermesjes, scheerzeep en andere ontharingsmethodes gewoon weg doen. Kies je nieuwe badpak of bikini maar uit en ga voor laser ontharen in België of Nederland en geniet van een gladde huid.

4 betaalbare zorgverzekeringen voor studenten

Previous article

Ben je in verwachting? Onderzoek wat jou rust geeft om deze periode ontspannen tegemoet te gaan!

Next article

You may also like