Fun & VerstandigTips

Ben je in verwachting? Onderzoek wat jou rust geeft om deze periode ontspannen tegemoet te gaan!

0

Als je zwanger bent kan het nog best lastig zijn om altijd te luisteren naar de grenzen van je lichaam. Doordat je jezelf wat overschat blijf je misschien van hot naar her vliegen, waardoor je vergeet om rust te nemen als je lichaam daar naar vraagt. Of je maakt je steeds druk over de dingen die je nog moet regelen voordat de baby er straks is, en zou het liefst je takenlijstje in een dag afwerken. Maar lieve vrouw, geef jezelf alsjeblieft prioriteit en pak alle rust die je nodig hebt! Dat gepieker staat de verheuging en het genieten van deze mooie tijd alleen maar in de weg en die stress is daarbij niet goed voor jouw lichaam én niet voor de groei van het kleine wondertje in je buik.

Hoe maak je de zwangerschap zo relaxed mogelijk en zijn er manieren om stressfactoren te beperken? In dit blogartikel hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet voor een stressvrije zwangerschap.

Luister naar je lichaam

Het is van groot belang om de signalen van je lichaam herkennen en hiernaar te luisteren. Accepteer dat de trap vijf keer per dag op- en af rennen en met een zware wasmand sjouwen nu even niet kan. Bewaak je grenzen, neem genoeg me-time en zorg dat je een fijn boek binnen handbereik hebt. Het kan ook prettig zijn om leuke podcasts en begeleide meditaties te downloaden voor tijdens je rustmomentjes. Dit kan goed helpen als afleiding wanneer je last krijgt van piekergedachten.

Begin op tijd met brainstormen over belangrijke keuzes

Er staan je heel wat leuke taken te wachten als toekomstige mama. Het ontwerp van het geboortekaartje uitkiezen bijvoorbeeld, maar ook nadenken over de inrichting van de babykamer en over de voornaam die je jouw kindje wil geven. Overweeg je principieel te kiezen voor unisex namen, of kies je juist liever voor een stoere jongensnaam of een lieve meisjesnaam? 

Om jezelf last-minute stress te besparen is het raadzaam om op tijd te beginnen met nadenken over deze belangrijke keuzes, dan heb je even de tijd om het te laten bezinken en vanuit je hart te kiezen. De beste keuzes wat betreft baby namen maak je als je het proces de tijd geeft. En dat geldt ook voor al die andere beslissingen!

Maak het jezelf gemakkelijk

Zorg voor comfortabele zachte kleding en creëer een fijne plek in huis met alle spullen die je nodig hebt binnen handbereik. Haal je qua klusjes niet te veel op de hals en bespaar jezelf waar het kan. In plaats van met zware boodschappentassen te tillen kun je bijvoorbeeld ook je boodschappen thuis laten bezorgen, en die koffiedate in de stad kan ook op de bank. 
Kortom: zet jezelf op nummer 1 en ‘take it easy!’

Laser ontharen tegen ongewenste haargroei

Previous article

Groen interieur: zo gebruik je plantjes in huis

Next article

You may also like