Tech & Gadgets

Moeten Accessoires voor Apple altijd door Apple zelf zijn gemaakt?

0

Wanneer jij de nieuwste en duurste iPhone hebt gekocht, wil je daar ook een hoesje bij. ‘Kaal’ is je iPhone natuurlijk het allermooist, maar ook zo kwetsbaar. Één keer laten vallen en hij is niet meer zo mooi. Een iPhone repareren is duur, dus dan is een hoesje gebruiken de beste oplossing. Maar moet dat hoesje en die andere accessoires altijd door Apple gemaakt zijn?

Apple is duur

Niet alleen je nieuwe iPhone is een rib uit je lijf, alles wat door Apple gemaakt wordt is duur. Je betaalt hier letterlijk voor het design en dus voor het merk. En dat werkt blijkbaar, want Apple-producten zijn nog steeds razend populair.

Nu zijn Apple producten ook van hoge kwaliteit, ze gebruiken alleen de beste materialen om jouw iPhone te maken. Ook ontwikkelen ze allerlei nieuwe technologieën waardoor de nieuwe apparaten altijd weer beter zullen zijn dan de voorgangers. Ook voor de accessoires zoals iPhone hoesjes geldt dat deze van hoge kwaliteit zijn gemaakt, maar daar betaal je dan ook voor.

Garantie

Veel fabrikanten zeggen dat je alleen accessoires van hen moet gebruiken als je aanspraak wil maken op bijvoorbeeld garantie. Bij Apple geldt in ieder geval dat wanneer je iPhone door een niet geautoriseerde winkel open is gemaakt, de garantie vervalt. Dus het vervangen van een scherm of batterij kun je beter niet zomaar ergens laten doen maar door Apple zelf of door een aangesloten partner.

Gelukkig geldt dat niet voor het gebruik van de accessoires. Het is dus niet zo dat Apple je dwingt om hun dure kabels of hoesjes te gebruiken.

Goedkoop is duurkoop?

Het andere uiterste is om dan maar je kabeltjes en hoesjes ergens in China te bestellen. Kost een paar euro en het duurt een week of 6 voordat je het in huis hebt, en dan valt het soms ook nog eens ontzettend tegen. Bovendien is de kwaliteit dan vaak niet al te best, waardoor je hoesje binnen een paar weken al niet meer mooi is en je kabeltje al snel niet meer werkt.

Ook kan het zijn dat je kabeltje bijvoorbeeld niet geschikt is voor synchronisatie waardoor je er ook niet veel aan hebt. In dat geval is goedkoop dus inderdaad duurkoop.

De gulden middenweg

Gelukkig kun je uit zoveel meer kiezen dan de dure Apple accessoires en de goedkope namaak uit Azië. Veel andere winkels bieden onder andere kabels erc. aan die gecertificeerd zijn voor het gebruik met Apple producten. Dat betekent dat deze in ieder geval gegarandeerd werken met onder andere je iPhone en dat je die daarmee ook kunt synchroniseren.

Voor iPhone hoesjes kun je het zo gek niet bedenken of het is te krijgen. Van een simpel siliconen hoesje tot een leren cover waar je bankpasjes inpassen of een gepersonaliseerd hoesje met een eigen foto. Er zijn zelfs hoesjes te krijgen met konijnenoren eraan of met glitters in vloeistof. Ze zijn zeker niet allemaal even praktisch maar wel heel grappig om te zien. En als je die nu bij een goede (web)shop koopt dan zit het met de kwaliteit ook wel snor. Zo is je iPhone veilig én stylish!

Hoe kun je liefdesverdriet verwerken?

Previous article

Aan het experimenteren? Zo houd je het hygiënisch!

Next article

You may also like