Vrouwen & Lifestyle

Dit waren de belangrijkste Oranjespeelsters van het WK 2019

0

De Leeuwinnen schopten het dit jaar tot de finale van het wereldkampioenschap voetbal in Frankrijk. En dat was Oranje natuurlijk nooit gelukt als ze niet zo’n sterk team hadden gehad. Een aantal sterspeelsters staken daar nog eens met kopen schouders bovenuit door bijzondere acties en door wedstrijd na wedstrijd buitengewoon goed te spelen. Dit waren volgens ons de belangrijkste speelsters van het Nederlandse vrouwenteam!

Sari van Veenendaal

Bovenaan dit lijstje hoort zonder twijfel Sari van Veenendaal. De 29-jarige keepster van Arsenal werd bij het Europees Kampioenschap in 2017 nog verkozen tot keeper van het toernooi en na een iets minder seizoen in 2018 liet ze zich dit jaar weer van haar beste kant zien. Ze hield het merendeel van alle balen tegen, en zorgde er zo voor dat de tegenstanders van Nederland bijna geen kans hadden op de winst. Ook dit jaar leverde dat haar een mooie individuele titel op en werd ze gekroond tot beste keepster van het WK.

Jackie Groenen

Om te winnen moesten de Leeuwinnen natuurlijk niet alleen ballen uit het doel halen, maar ze er ook zelf inschieten. En dat bleek nogal eens een uitdaging te zijn. De aanvallers waren over het algemeen niet bijzonder erg sterk en maakten hun acties vaak niet af. Des te groter was de verrassing dat middenvelder Jackie Groenen in de halve finale tegen Zweden van een behoorlijke afstand het winnende schot maakte: recht in het net. Ze wordt met recht de motor van de ploeg genoemd.

Vivianne Miedema

Vivianne Miedema maakte na twee doelpunten tegen Kameroen van zichzelf de ‘topscorer aller tijden’ in het damesvoetbal. Ook in de kwartfinales maakte ze weer een belangrijke goal. Ze opende tegen Italië de score door een rake kopbal net na de rust. En hoewel het misschien niet haar sterkste wedstrijd was, zorgde ze zo wel voor de juiste mentaliteit binnen het team. Vanaf het moment dat het eerste doelpunt erin zat, hadden de Oranjespeelsters het gevoel dat zij met de winst naar huis zouden gaan.

Stefanie van der Gagt

Om ervoor te zorgen dat de winst helemaal in handen was van Oranje, maakte Van der Gagt het tweede – en voor Italië ook meteen het fatale – doelpunt in de kwartfinale. De bal kwam haar kant op na een vrije trap van Sherida Spitse en ze kon hem zo binnenkoppen. “We hebben ze bij de strot gepakt en niet meer losgelaten”, reageerde ze achteraf uitgelaten en trots tegenover de pers.

Sherida Spitse

Daarmee is Sherida Spitse ook een belangrijke speelster voor het team. Ze geeft scherpe voorzetten en als aanvallers die in de voeten krijgen gespeeld voelen ze naar eigen zeggen direct dat ze der de goede kant mee op kunnen. Zo’n assist is precies wat zij nodig hebben om een aanval af te maken en doelpunten te scoren.

Lieke Martens

Na haar successen tijdens het Europese Kampioenschap in 2017 zal er tijdens de sportweddenschappen dit jaar ongetwijfeld veel zijn ingezet op Lieke Martens. Maar de speelster liet zich dit jaar van een iets minder sterke kant zien, mede door een geblesseerde teen. Toch maakte zij de winnende doelpunten tegen de Japanners in de achtste finales. Eentje vanuit het veld en eentje met veel bravoure vanaf de penaltystip. Zo zorgde Martens ervoor dat de Leeuwinnen überhaupt nog kans maakten op de titel tijdens het WK.

Aangekoekte pan schoonmaken: handige tips!

Previous article

Beste Tablets voor Series & Films kijken in 2019 – Meeste kijkcomfort!

Next article

You may also like