Tips

Japanse matcha thee, de gezondste thee ter wereld

0

Matcha is afkomstig uit Japan en is een belangrijk onderdeel van de Japanse theecultuur. Het is een groene poederthee vol voedingsstoffen en antioxidanten. Niet zomaar een groene thee dus. De thee bevat 10 keer meer antioxidanten dan normale groene thee en wordt dan ook gezien als de gezondste thee ter wereld.

Matcha, superfood boordevol antioxidanten

Wat maakt matcha thee nu zo anders dan gewone groene thee? Het verschil zit in de manier van kweken en bereiden van de theeblaadjes. Matchaplantjes worden in de schaduw gekweekt waardoor ze meer chlorophyll aanmaken en ze een groenere kleur krijgen. Matcha wordt in tegenstelling tot gewone thee gemalen tot poeder. Door dit poeder dan bij warm water te voegen, bekom je schuimende matcha thee. Een kopje van deze thee bevat evenveel antioxidanten als 10 kopjes ‘normale’ groene thee. Hierdoor heeft de thee heel wat voordelen voor het lichaam.

Deze antioxidanten hebben een remmende invloed op veroudering en zorgen ervoor dat je huid in goede conditie blijft. Daarnaast heeft de thee een ontstekingsremmende werking op je immuunsysteem. De kans op hart- en vaatziekten verkleint en ook je bloedsuikerspiegel blijft door het drinken van matcha in balans. Verder heeft het poeder een cholesterolverlagende werking en geeft het een boost aan je metabolisme, wat in bepaalde gevallen kan leiden tot gewichtsverlies. Daarenboven beschermen deze antioxidanten zelfs tegen schadelijke (kanker)cellen. Het detoxt je lichaam.

Naast deze positieve invloeden op het lichaam, beïnvloedt matcha poeder ook je energiepeil. Net zoals van cafeïne krijg je van matcha meer energie. Je wordt er alerter van, je hebt een groter concentratievermogen, het vergroot de mentale helderheid en stimuleert zelfs betere leerprestaties. En dat alles zonder hartkloppingen of nervositeit. Je hoort het goed: matcha heeft alle voordelen van cafeïne, maar geen nadelen. Een kopje matcha thee bevat slechts een kwart cafeïne van een kopje koffie.

Beter nog, je wordt zelfs rustiger na een kopje matcha thee. Meer energie maar doordat matcha een kalmerend effect heeft op je hartslag, ervaar je minder stress en angstgevoelens.

Ben je overtuigd van de voordelen en wil je zelf een langdurig prettig effect ervaren? Je kan matcha drinken in theevorm, maar je kan even goed wat matchapoeder toevoegen aan fruitsap, yoghurt, melk, … Aan jou de keuze!

Een keyboard is een geweldig instrument

Previous article

Een vrouwelijk slaapkamerinterieur creëren doe je zo!

Next article

You may also like

More in Tips