Tech & Gadgets

Een vrouwelijk slaapkamerinterieur creëren doe je zo!

0

Als vrouw wil je natuurlijk heel anders je woning inrichten dan wanneer je samen bent met een partner. Je slaapkamer is bijvoorbeeld iets om je helemaal in terug te trekken. Daarom moet juist je slaapkamer bij je passen. We delen graag tips met jou voor een vrouwelijke slaapkamer. Lees dus zeker even verder!

Een vrouwelijke slaapkamer is al snel wat zachter dan een mannelijke slaapkamer. Vaak kiezen mannen voor grijze en zwarte tinten. Terwijl je als vrouw een rustige sfeer wil en vaak wat meer zachte kleuren wil toevoegen aan je kamer. Wij geven je tips om de juiste kleuren, stijlen en bijvoorbeeld materialen te kiezen. 

Kleuren 

Je hoeft allang niet meer bloemetjes op het behang te hebben om een vrouwelijke slaapkamer te creëren. Je kan tegenwoordig je slaapkamer heel vrouwelijk maken als je kiest voor pastelkleuren. De felle kleuren zijn het vandaag de dag niet meer. Juist wat rustigere en warmere tinten zorgen voor een mooie uitstraling. Laat de kleuren terugkomen in je kussens, houtenkast en honingraat gordijn. Niet te veel, maar juist minimaal is de key. 

Kunst & minimalisme 

Kies niet voor enorme schilderijen maar kies voor minimale kunst. Hier en daar een klein schilderijtje met sierlijke lijnen passen helemaal in een vrouwelijk interieur. Ook hierin hoeft roze helemaal niet de kleur te zijn die de overhand neemt. Je kan gewoon kiezen voor minimale en rustige tinten. Zwart, wit en grijs kan zelfs mooi zijn. Wil je juist wel uitpakken met kleur? Dan zou je kunnen kiezen voor een kleurrijk schilderij. 

Bloemen 

Zorg altijd voor een mooie bos bloemen in je slaapkamer. Dit zorgt ervoor dat je gelijk het gevoel hebt dat er zorg en tijd wordt besteed aan het huis. Kies hierbij een mooie vaas uit om de bloemen in te presenteren. Verdeel de bloemen over twee vazen naast het bed. Of zorg voor meerdere kleinere vaasjes op je dressoir. Je kan ook kiezen voor droogbloemen. Dat is helemaal hip op dit moment! 

Creëer bijvoorbeeld deze bloemenkrans van droogbloemen.

Meubels

Als laatste is het belangrijk dat je kiest voor de juiste meubels. Zo kan je kleuren terug laten komen in een bank op je slaapkamer of kan je de slaapkamermeubels heel minimaal houden. Een minimalistisch bed kan veel rust geven. Omdat dit goed past bij een vrouwelijk interieur is het belangrijk dat je jouw slaapkamer niet te vol zet met meubels. Kiezen voor minder is juist kiezen voor meer!

Japanse matcha thee, de gezondste thee ter wereld

Previous article

Waarom een hoekbank steeds populairder wordt in het interieur

Next article

You may also like