Tips

Dit zijn handige zorgverzekering tips

0

Het is verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. Een maandelijkse kostenpost, maar als je de juiste keuzes maakt, ga je er zo slim mogelijk mee om. Kun je nog wel wat tips gebruiken rondom de zorgverzekering? Lees dan gauw verder.
 

Goedkoop sporten

Natuurlijk hoop je zo min mogelijk zorg nodig te hebben. Gezond leven helpt je daarbij: slaap voldoende en eet gevarieerd. Ook beweging telt natuurlijk mee. Maak gebruik van korting sportschool zorgverzekering, zodat je extra voordelig naar de gym kunt gaan. Of probeer een andere sport met korting, zoals yoga, padel, bootcamp of boulderen. Zo is beweging alleen maar leuker, want je bespaart erop en je kunt allerlei vormen van sport uitproberen. Dit maakt het makkelijker om erachter te komen wat je favoriete sport is, mocht dit op het moment nog niet duidelijk zijn. Dit kan een mooi bijkomstig voordeel zijn, bij een overstap van zorgverzekering. En het is sowieso leuk om eens een andere sport te proberen: blijf hier nieuwsgierig naar.

 

Juiste zorgverzekering

Sluit niet zomaar een zorgverzekering af zonder erbij na te denken, maar kijk goed naar je persoonlijke situatie. Iedereen heeft immers weer behoefte aan een andere verzekering. En dit is ook goed mogelijk: je hebt verschillende keuzes te maken. Wil je alleen gebruik maken van een basisverzekering, of is ook een aanvullende verzekering belangrijk in jouw situatie? Aanvullende verzekeringen zijn er bijvoorbeeld te vinden voor fysiotherapie, anticonceptie of alternatieve zorg. Denk verder na over de hoogte van je eigen risico: wil je een laag of hoog eigen risico bedrag? Bij een hoger eigen risico zijn je maandelijkse verzekeringskosten lager: dit is iets om te overwegen. Neem in ieder geval de tijd om te kijken welke zorgverzekering het best bij je past. Ieder jaar kun je wijzigingen doorvoeren of overstappen, aan het eind van het jaar. In het nieuwe jaar gaat je nieuwe verzekering dan in.

 

Meeverzekeren kind

Je bent in Nederland niet alleen als volwassene verplicht om een zorgverzekering te hebben, maar ook om deze af te sluiten voor je kind(eren). Schrijf je kind al in als pasgeborene, binnen vier maanden na de geboorte (maar het liefst eerder). Het kind krijgt dezelfde verzekering als jij bij meeverzekeren zorgverzekering. Dit is een goede regeling, want het is gratis voor je kind. Tot de leeftijd van achttien jaar betaal je geen premie of eigen risico voor het kind. Ook kun je je kind gratis aanvullend verzekeren, waarbij het gaat om dezelfde aanvullende verzekeringen die je als volwassene hebt aangevraagd.

 

Vergelijken maar

Er zijn een heleboel verzekeraars en verzekeringen die je kunt kiezen, als het aankomt op het aanvragen van een zorgverzekering. De beste manier om te achterhalen welke verzekering bij je past, en het liefst natuurlijk bij je hele gezin? Vergelijk zoveel mogelijk verzekeringen en polissen. Hier zijn handige tools voor te vinden, waarbij de informatie op een rijtje wordt gezet. Aangezien je jaarlijks aanpassingen door kunt voeren, is het aan te raden om hier ieder jaar een momentje voor te nemen.

 

Doordachte keuze

De keuzes die je maakt wat betreft de zorgverzekering, zijn heel persoonlijk. Voor iedereen ziet de beste verzekering er namelijk weer anders uit. Let natuurlijk op het budget: het is met de juiste keuzes goed te doen om zo goedkoop mogelijk een zorgverzekering af te sluiten. Maar onthoud tegelijkertijd dat het om je gezondheid gaat: het is nog wel belangrijker dat je voor de beste verzekering kiest, zodat je gebruik kunt maken van de juiste zorg op het moment dat dit nodig is. Dat is wel zo’n prettig idee.

Houd rekening met je budget en andere belangrijke zaken als het aankomt op de zorgverzekering. Soms kun je gebruik maken van extra korting, bij sporten bijvoorbeeld. En kies wat betreft de aanvullende verzekering alleen voor de extra zorg die je nodig hebt. Dat loont.

Hoe overwin je uitdagingen bij het kiezen van een houten vloer?

Previous article

Vermijd deze valkuilen bij het versturen van felicitatiekaarten

Next article

You may also like

More in Tips