Tips

Zo zorg je met je meubels en accessoires voor meer eenheid en rust in je interieur

0

We hopen misschien stiekem allemaal dat we een Jan des Bouvrie in ons hebben. Maar aan het eind van onze korte interieur-carrière staat het huis toch weer vol met een onsamenhangende ratjetoe aan meubels en accessoires. Wil je met zo min mogelijk inspanning toch het mooiste resultaat? Gebruik dan deze tips!

  1. Maak een plan

In de Ikea of een andere woonwinkel ziet het er altijd mooi uit. Maar zet je jouw aanwinst in jouw woning, dan lijkt het toch allemaal wat minder mooi uit te pakken. Maak daarom een plan. Welke meubels zijn je basismeubels? Bijvoorbeeld een mooie kast of een bank waar je gek op bent. Of kun je geen afstand doen van je lieveling fauteuils? Geen probleem. Dit wordt je basis. Vanuit hier ga je mix ‘nd matchen.

  1. Kill your darlings

Welke meubels heb je nog nodig? Welke kleuren passen hierbij? Maak bijvoorbeeld een moodboard op Pinterest. Of nog leuker: knip het allemaal uit en plak het op. Neem je kleuren en je materialen mee op ontdekkingstocht. Zet de meubels en accessoires die er niet bij passen op Marktplaats of de Weggeefhoek. En kies bewust wat je nieuw koopt.

Niet alles nieuw kopen? Heel goed! Je kunt meubels ook opknappen met bijvoorbeeld een likje verf in de juiste kleuren. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

  1. Investeer in goede verlichting

Iets wat Jan de Bouvrie ontzettend goed heeft begrepen, is gebruik maken van licht. Je kunt een ruimte nog zo mooi aankleden en eenheid geven. Maar als je vervolgens TL-licht aanzet, dan kun je je voorstellen dat er weinig eenheid wordt gecreëerd. Of je moet juist een bak licht willen. Door te kiezen voor warm licht op strategische plekken creëer je juist eenheid. Zet bijvoorbeeld een warme lamp op een donkere groene muur. Prachtig!

  1. De kerst op de taart: ga voor grote planten

Planten zijn vandaag de dag je beste vriend. Het geeft niet alleen sfeer aan je woning. Het zorgt ook voor een gezonde atmosfeer. Het geeft invulling aan hoeken, zonder dat je het hoeft op te vullen met spullen. Je kunt ook kiezen voor een mix van grote en kleine planten. Of hang er een paar op!

Glamping: Luxe kamperen aan de Costa Brava

Previous article

Klanten van jouw bedrijf een geschenk sturen? The Do’s en Dont’s.

Next article

You may also like

More in Tips