Tech & Gadgets

Een eigen webshop starten? Met deze verschillende hostingplatformen is het een eitje

0

Is het jouw droom om een webshop te starten maar weet je niet precies waar te beginnen? Natuurlijk is het goed om eerst te bepalen wat je wil gaan verkopen, en misschien onderzoek te doen of dit een ‘gat in de markt’ is. Weet je dit allemaal al, dan is de volgende stap op zoek gaan naar een provider om je webshop mee te bouwen. En dan heb je nogal wat keuze!

Het beste van het beste: Magento

Het beste platform voor een webshop is Magento 2. Een Magento webshop is een professionele webshop met heel veel mogelijkheden. Het is niet voor niets het meest gebruikte platform door grote spelers als Flinders en ANWB.

Maar laat je vooral niet afschrikken door deze namen, ook voor beginnende webshops is Magento geschikt. Het geeft je namelijk een professionele webshop met een gelikte uitstraling en de beste tools om deze te managen. En je bent meteen klaar voor de groeit die je hoopt door te maken, je bent natuurlijk ambitieus!

Magento kan dus heel veel, en dat is misschien ook meteen het nadeel. Het pakket is heel uitgebreid en vereist behoorlijk wat kennis om te implementeren en onderhouden. En daar komen dan ook serieuze kosten bij. Het is de investering zeker waard als je professioneel aan de slag wil gaan en verwacht dat je een goede omzet gaat draaien.

Snel, goed en betaalbaar: Shopware

Een platform met een vriendelijker prijskaartje is Shopware. Vooral het pakket Brown Fox, waar je webshop op gedeelde resources draait, is zeer betaalbaar, ook voor startende ondernemers. Daarvoor krijg je een hoop terug: megasnelle hosting en een ongekende gebruikerservaring met een goede beveiliging. Het platform wordt al veel in Duitsland gebruikt en het gebruik in Nederland stijgt ook, en dat is niet voor niets.

Heb je meer functies nodig, dan kan je het pakket upgraden. Dan worden de maandelijkse kosten uiteraard wel hoger. Maar Shopware is dus een platform dat met je mee kan groeien, en steeds opnieuw aan je behoefte kan voldoen.

Om te starten: WordPress met WooCommerce plugin

Wil je starten met een webshop maar heb je nog geen (groot) budget, of twijfel je bijvoorbeeld of je wel genoeg omzet gaat draaien? Dan kun je er altijd voor kiezen om een hostingpakket van WordPress af te nemen. Daar kun je met bijvoorbeeld een plugin als WooCommerce ook een webshop van maken.

Dit is zeker een hele voordelige optie, en het is zo gemaakt dat je dit grotendeels zelf zou kunnen beheren. Wellicht heb je bij de eerste inrichting wat hulp nodig, maar WordPress wordt door zoveel mensen gebruikt, dat die hulp vaak zo gevonden is.

Het grootste nadeel hiervan is, is dat WordPress niet gemaakt is als webshop. Het is een Content Management Systeem, waarop je perfect een website met heel veel content (tekst, video, afbeeldingen) etc. kunt inrichten. Een webshop optuigen is echter wel van een andere categorie en je moet je dus afvragen of dit de beste methode is als je wil groeien en professionaliteit wil uitstralen.

Als je serieus aan de slag wil met je webshop, is het goed om te beseffen dat je dan ook het beste meteen een professioneel hostingplatform kunt gaan gebruiken, en dat hier kosten aan verbonden zijn.

Een onderneming starten? Dit heb je nodig!

Previous article

Hoe richt je het huis het gezelligst in?

Next article

You may also like