Tech & GadgetsTips

Beste 4K TV’s 2019

0

Ben je op zoek naar een nieuwe televisie, maar alles behalve technisch aangelegd? Dat is mooi, want in dit artikel gaan we je veel uitleggen over het verschil tussen 4K Ultra HD en Full HD, wat de voor- en nadelen zijn en wat de beste 4K televisies zijn die momenteel op de markt zijn. Zo word je een handje op weg geholpen, zodat jij straks je favoriete series of films kunt bingen in goede kwaliteit. Goed, bij deze merken moet je zijn:

Wat is 4K TV precies?

4K is een andere term voor Ultra HD. Dat komt omdat Ultra HD een hoge resolutie, 4K omvat. Dat zijn 3.840 x 2.160 pixels. Over een paar jaar komt er waarschijnlijk ook 8K resolutie op de markt, maar dat duurt nog even. Er wordt ook wel UHD gezegd. De resolutie van Ultra HD is vier keer zo hoog als de resolutie van Full HD. Doordat er meer pixels op het scherm te zien zijn, zie jij meer details en is het beeld scherper.

Samsung

Samsung is één van de allerpopulairste televisie-aanbieders van deze tijd. De UHD TV’s van Samsung zijn veel meer dan de ‘gewone’ LED TV’s die we al jaren gewend zijn. Het design oogt mooi en strak, door de keus van materialen en de slanke schermranden. Door te kiezen voor een Samsung tv met 4K heb je minder snel dat je te dicht bij het scherm zit (en de pixels kunt zien) want de pixels zijn zo klein, dat ook wanneer je dichtbij het scherm zit, het beeld scherp blijft.

Sony

Ook Sony is een zeer populaire aanbieder als het gaat om 4K Televisies. In 2019 worden er zelfs vier nieuwe series van 4K-tv’s uitgebracht, allemaal met hdr, maar met verschillende schermafmetingen. Deze televisies werken samen met het Android TV-besturingssysteem. 

Philips

De 4K televisies van Philips zijn zo bijzonder doordat Philips de uitvinder is van Ambilight en de enige in zijn branche is die deze technologie gebruikt. Door deze nieuw toegepaste technologie krijg je een bijzondere kijkervaring, en lijkt het scherm veel breder dan hij eigenlijk is. Het licht straalt namelijk als het ware door naar de muur of ruimte erachter. Deze Philips tv is een hele nieuwe ervaring voor de woonkamer.

Verschillende soorten verlichting: dit zijn de populairste

Previous article

Zo geef je het ultieme tuinfeest deze zomer

Next article

You may also like