Fun & Verstandig

Vijf momenten waarop je zou willen dat je een elektrische fiets had

0

Wij Nederlanders, wij fietsen graag. Niet alleen als hobby, nee, juist in ons dagelijks leven is de fiets niet weg te denken. Tot grote verbazing en soms ook wel hilariteit van bezoekers uit andere landen. Zien ze daar nu echt iemand met een fiets volgeladen met boodschappen voorbijkomen? En een ouder met niet één, maar met gemak twee kinderen op de fiets, terwijl er ook nog eentje op een eigen fietsje naast fiets, op weg naar school?

Alhoewel fietsen in onze natuur zit, en we allemaal gewend zijn zo nu en dan tegen de wind in te trappen, zijn er met gemak vijf momenten te noemen waarop we graag een extra steuntje in de rug zouden willen hebben, en een elektrische fiets een uitkomst is.

Als het weer eens waait

In ons land waait het vaak, en op een of andere manier lijken we op de fiets altijd wind tegen te hebben. Trap jij je suf om ondanks de tegenwind vooruit te komen, lijkt het wel alsof er altijd iemand is die je op een e-bike met gemak inhaalt. Fluitend en wel. Op zo’n moment zou je willen dat je er zelf ook eentje had, toch? Of misschien heeft het je inmiddels zelfs al doen besluiten om zelf een elektrische fiets aan te schaffen, dat kan ook.

Als we weer een heuvel op moeten

In Nederland vind je geen bergen, maar wel volop heuvels of andere ‘bulten’ die moeten worden bedwongen. Wat dacht je van alle viaducten die je tijdens een fietstocht tegen kunt komen? Zelfs met versnellingen is het soms hard werken om boven te komen. Wederom een reden om over te stappen op een elektrische fiets!

Als we dagelijks naar ons werk gaan

Als je werkplek zich precies op de grens van wel of niet aan te fietsen valt, of wanneer je best wat vaker op de fiets naar je werk wilt, maar niet wilt dat het je extra moeite kost, kan een e-bike hoog op je verlanglijstje staan. Wil je er werk van maken? Overleg dan eens met je werkgever, misschien kan deze meebetalen.

Als we zware boodschappen of kinderen mee zeulen

Die eerdergenoemde boodschappen en kinderen die meegaan op de fiets zijn prima, maar ze zijn wel een flink extra gewicht om vooruit te trappen. Ook dan zou je willen dat je een steuntje in de rug krijgt, toch, zodat je minder hard hoeft te trappen?

Als trappen niet zo makkelijk gaat

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je graag wilt fietsen, maar het lichamelijk niet meer zo makkelijk gaat. Ook dan kan een fiets met ondersteuning een goede uitkomst zijn. Probeer in dat geval zeker verschillende modellen uit, bijvoorbeeld bij Stella e-bikes. Zo weet je zeker dat je de fiets kiest die je ook echt helpt, en het fietsen een stuk gemakkelijker en lichter kan maken.

Veiligheid voorop

Let er wel op dat elektrische fietsen een stuk harder gaan dan ‘normale’ fietsen. Het is daarom raadzaam om een goede fietshelm aan te schaffen als je gebruik gaat maken van je e-bike. Het is algemeen bekend dat wielrenners standaard beschikken over een goede fietshelm, maar ook voor e-bike gebruikers is dit zeker aan te raden.

Hoe richt je het huis het gezelligst in?

Previous article

5x Merken waar meisjes dol op zijn

Next article

You may also like