TipsVrouwen & Lifestyle

De beste autotips voor vrouwen

0

De kop van dit artikel klinkt natuurlijk best generaliserend. Alsof we ermee willen zeggen dat vrouwen tips nodig hebben voor het rijden of hebben van een auto en mannen niet. Dat vinden we natuurlijk niet. Omdat contentgirls een website is voor en door vrouwen, hebben we besloten om dit de kop van het artikel te maken. Maar geen zorg – of je goed of slecht auto kan rijden verschilt van persoon tot persoon, ongeacht man of vrouw.

Het afsluiten van een autoverzekering

Het afsluiten van een autoverzekering is niet altijd even makkelijk. Soms best ingewikkeld zelfs. Dat komt omdat elke autoverzekering verschillend is, en je dus eerst naar jouw wensen en eisen moet kijken op het gebied van autoverzekeringen voordat je een weloverwogen keuze kunt maken. Het slimste om te doen als je net begint met het afsluiten van een autoverzekering, is autoverzekering vergelijken. Met behulp van een handige tool wordt er een autoverzekering gegenereerd die het beste past bij wat jij zoekt in een autoverzekering.

Draag ál-tijd je gordel, ook al ga je maar een klein stukje rijden

Er is behoorlijk wat oneerlijkheid op het gebied van autorijden voor mannen en vrouwen. Er wordt altijd heel leuk, grappend of lollig gezegd: “Vrouwen zijn slechter in autorijden”. Het klopt dat er gemiddeld meer vrouwen overlijden in het verkeer tijdens het autorijden. Maar heeft iemand zich wel eens afgevraagd waarom dat zou kunnen zijn? Bestuurderdummies – die gebruikt worden als indicator voor hoe de veiligheid van een auto geoptimaliseerd kan worden tijdens een autocrash, zijn vrijwel altijd geïnspireerd op een mannenlichaam .Een vrouwenlichaam vind je wel in de auto, maar in bijna alle gevallen zit die op de bijrijdersstoel. Yep, beetje scheef toch? Des te meer reden om in ieder geval áltijd je gordel te dragen, ook al is die ontworpen om een mannenlichaam achter het stuur te beschermen.

Zelfverzekerd achter het stuur

Sommige vrouwen (niet alle) zitten niet graag achter het stuur en zijn onzeker als ze een stukje moeten rijden. Om jezelf meer zelfverzekerd achter het stuur te kunnen laten zitten kun je bijvoorbeeld wat extra externe cursussen doen, zoals een slipcursus. Hier leek je om de auto in controle te houden, ook in onverwachte situaties die best gevaarlijk kunnen zijn. Na het afronden van zo’n cursus zit je écht een stuk zelfverzekerder achter het stuur.

Veiligheid voorop

Niet iedereen kiest er als het begint te vriezen voor om direct winterbanden onder hun auto te laten zetten. Het kost veel geld, moeite om heen en weer naar de garage te gaan etcetera. Toch willen we benadrukken dat zeker met autorijden veiligheid echt voorop staat. Ook al is de kans klein dát er iets gebeurt, het risico wat je neemt is erg groot. Laat dus regelmatig je auto.checken en plaats zéker winterbanden onder je auto als het begint met vriezen. Deze hebben een aangepast en dikker profiel waardoor de auto minder snel slipt in gladde omstandigheden.

Auto leasen

Een auto kopen kan best een grote uitgave zijn. Daarom is het een optie om te kijken of je een auto zakelijk kunt leasen. Lees eerst deze tips voor je weet of een auto leasen ook wat voor jou zou kunnen zjin.

 

Hoe groot is het percentage vrouwelijke gamers? Wereldwijd vs. Nederland!

Previous article

Eetkamerstoelen die perfect zijn voor onhandige mensen

Next article

You may also like

More in Tips