Nieuws, Besparen & Geldzaken

Historisch moment voor crypto’s

0

Coinbase was de laatste tijd hèt gesprek van Wall Street, aangezien het grootste cryptocurrency-platform in de VS zijn eerste beursintroductie (IPO) heeft gedaan als een directe notering. Dit wordt door velen gezien als een groot moment voor de wereld van cryptocurrencies, die al in opkomst is, aangezien hedgefondsmanagers en grote bedrijven zoals Tesla in Bitcoin hebben geïnvesteerd. Ook betalingsplatformen zoals Visa en PayPal geven nu de mogelijkheid om cryptocurrencies op te slaan of om te gebruiken bij transacties. Coinbase is het nieuwste bedrijf dat de openbare handelsarena betreedt en heeft al een impact gehad op cryptocurrencies, waarbij Bitcoin dankzij de grote stap naar een nieuw hoogtepunt van meer dan $64.000 steeg. Volgens gegevens van Coindesk is dit een stijging van $7.000 ten opzichte vanwaar de crypto vorig jaar zat, en suggereert dat Bitcoin hard op weg is om een ​​meer vaste waarde te worden in de institutionele investeringsruimte en ook wereldwijd aan populariteit wint. Over het algemeen kunnen we deze situatie beschouwen als een stap voor Coinbase en een gigantische sprong voor digitale valuta’s.

Coinbase’s eigenzinnige zet

Laten we bij het begin beginnen, wat is Coinbase? Coinbase is een grote cryptocurrency-exchange gevestigd in San Francisco, Californië, die is ontwikkeld om cryptocurrency min of meer te democratiseren. Het bedrijf begon in 2012 en werd opgericht door Brian Armstrong, ingenieur bij AirBnb en belegger bij Goldman Sachs. Coinbase begon met het doel om mensen overal vandaan veilig en efficiënt cryptocurrencies te laten verzenden en ontvangen. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een gebruikersbasis van 56 miljoen, met 7.000 instellingen en 115.000 partners over de hele wereld. Coinbase-gebruikers kunnen cryptocurrencies investeren, uitgeven, verdienen, sparen en gebruiken voor transacties in een veilige omgeving. In het eerste kwartaal van 2021 stegen de inkomsten van Coinbase tot $1,8 miljard, een stijging ten opzichte van $1,2 miljard in het eerste kwartaal van 2020. Een andere goede indicator van de exponentiële groei van het bedrijf is de stijging van een netto-inkomen van $322 miljoen in het eerste kwartaal van 2020, versus $800 miljoen in het eerste kwartaal van 2021. Factoren zoals de Covid-19-pandemie hebben zeker een rol gespeeld in de stijging van cryptocurrency-platforms en prijzen, en gezien de sterke stijging van de Bitcoin-prijzen in 2020 en 2021, nemen meer individuen en grote instellingen kennis van crypto’s en accepteren ze crypto’s in reguliere betalingsvormen.

Coinbase IPO

Het bedrijf ging op 14 april 2021 naar de beurs en maakte de weg vrij voor digitale valuta’s om breder geaccepteerd te worden in reguliere investeringen. Coinbase’s eigenzinnige zet omvat het plaatsen van zijn aandelen als een directe notering op de Nasdaq-beurs in plaats van het traditionele IPO-aanbod. Het bedrijf handelt onder COIN en noteerde aanvankelijk 114.850.769 aandelen aan de Nasdaq. De initiële waardering van Coinbase bedroeg maar liefst $100 miljard. De oorspronkelijke referentieprijs voor Coinbase-aandelen was $250, maar het bedrijf zag zijn eerste aandelenkoers binnenkomen op $381. De beursgang van Coinbase wordt gezien als een grote stap en het bedrijf wordt beschouwd als een ”early adopter” en een voorloper in de digitale valuta omgeving.

Wat betekent dit voor crypto’s?

De beursgang van Coinbase zal naar verwachting een game-changer zijn voor crypto’s zoals Bitcoin en zal naar verwachting een stroom van nieuwe investeerders aantrekken, evenals andere crypto-entiteiten ertoe aanzetten om openbaar te noteren. Ze hopen dat de beursgang van Coinbase een stempel van goedkeuring zal brengen waar veel beleggers naar op zoek waren. Wedbush-analist Dan Ives sprak zijn mening uit door te zeggen: “Coinbase is een fundamenteel onderdeel van het crypto-ecosysteem en is naar onze mening een barometer voor de groeiende reguliere acceptatie van bitcoin en crypto voor de komende jaren.” Net voordat Coinbase hun vermelding publiceerde, stegen de Bitcoin-prijzen naar een recordhoogte, maar sindsdien zijn de prijzen teruggevallen tot ongeveer $50.000. Gebruikers van Coinbase hebben voornamelijk te maken met Bitcoin en Ethereum, dus dit zou de prijsstijging van die specifieke crypto’s kunnen verklaren.

Santosh Rao, head of research bij Manhattan Venture Partners, sprak ook zijn vertrouwen uit door te zeggen: “Ik denk dat je veel meer activiteit zult zien in de crypto-omgeving in termen van bedrijven die naar de beurs gaan, use-cases en toezichthouders die eraan beginnen.” Rao legde verder uit dat om dat te laten gebeuren, velen nog steeds naar Bitcoin zullen opkijken als een soort meter. “Het hangt allemaal af van Bitcoin, hoe het met Bitcoin gaat en hoe de regelgeving zich ontwikkelt.” Dus hoewel Coinbase de zaken zeker heeft opgeschud, zullen investeerders en beleggers moeten afwachten hoe dit de markten zal beïnvloeden, en of er binnenkort meer cryptobedrijven zullen volgen.

CFD crypto investering

Als u erover denkt om te beginnen met CFD-crypto-investeringen, is dat gevoel na het lezen van dit artikel wellicht aangesterkt en denk je na over de mogelijke kansen. Als er één ding is waar cryptocurrencies consequent om bekend staan, is het hun kenmerkende volatiliteit. Dus voor elke gelegenheid is er ook een risico, vooral voor beleggers die zich bezighouden met CFD-crypto-investeringen. Met CFD’s of Contracts for Difference kunt u profiteren van prijsbewegingen in beide richtingen (zowel stijgingen als dalingen) van een breed scala aan crypto-instrumenten zoals Bitcoin, zonder dat u de onderliggende waarde hoeft te kopen (in dit geval elke echte Bitcoin). In wezen handelt u op basis van volatiliteit, door een ‘Koop’ deal te openen als u verwacht dat de prijs zal stijgen, of een ‘Verkoop’ deal als u verwacht dat de prijs zal dalen.

Uw eerste stap om aan de slag te gaan met CFD-crypto-investeringen is het vinden van een betrouwbare broker. Als u eenmaal een broker gevonden heeft, neem dan een kijkje op het platform van de broker om er zeker van te zijn dat deze de functies en tools biedt die u nodig heeft voor uw handelsreis, of dat nu bepaalde instrumenten, verschillende educatieve materialen of specifieke handeltools zijn. Zorg er vervolgens voor dat u de social media pagina van de broker op Facebook en Twitter opzoekt. Hierdoor kunt u meer over het bedrijf te weten komen en kunt u profiteren van regelmatige berichten zoals marktupdates en leuke weetjes over de financiële wereld.

Als u klaar bent om uw CFD-crypto investeringsreis te beginnen, vergeet dan niet om zoveel mogelijk kennis op te doen over de instrumenten waarin u van plan bent te gaan beleggen om met meer vertrouwen aan deze handelsreis te beginnen.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 71.95 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

5 social media trends van het moment

Previous article

Verzendzakken in alle soorten en maten

Next article

You may also like