Tips

Aangekoekte pan schoonmaken: handige tips!

0

Het koken van een heerlijk maal is natuurlijk leuk om te doen. Helemaal wanneer je aan het koken bent voor gasten. Je wilt ze op en top verwennen. Wanneer je later de pannen moet schoonmaken dan is het vaak minder leuk. Het moet echter wel gebeuren. Je wilt morgen ook weer wat lekkers klaarmaken. Wanneer de pan aangekoekt vuil heeft dan is het vaak niet mogelijk om de pannen in de vaatwasser te doen. Vaak worden ze dan niet goed schoon en is het eigenlijk voor niets geweest, dat ze alle ruimte innemen in je vaatwasser. Graag delen we onze tips met je om aangekoekte pannen schoon te maken. Het zijn handige tips, waar je wat aan hebt. Laten we van start gaan en de tips met je delen.

Soda en een aangekoekte pan.

Lekkere pindasaus hoort natuurlijk bij een goede barbeque. Je maakt het in een steelpannetje en kunt het dan zo bij het eten zetten. Het blijft nog lekker warm. Wanneer je het lang laat staan dan gaat het echter wel aankoeken. De vaatwasser is dan geen optie meer. Het is dan tijd om het zelf schoon te maken. Natuurlijk wil je niet als een gek blijven boenen. Het is slim om wat soda in heet water in de pan te doen. Je laat het een uurtje staan en daarna kun je het gemakkelijk schoonmaken met een afwasborstel. Even schrobben en je bent klaar. De pan is weer als nieuws. Je kunt de pan ook gerust de hele nacht laten staan.

Karamel schoonmaken?

Karamel maken met water en suiker is niet moeilijk. Het is echter wel zo, dat het snel kan aanbranden en je het dan weer moet schoonmaken. Wanneer je even niet oplet dan ben je te laat. Het is geen leuk klusje om het dan weer schoon te maken. Afwasmiddel en heet water helpt dan niet. De oplossing is door er weer water bij te doen en het op het gas te zetten. Maak het warm en de aangebrande karamel gaat weer los. Het is niet moeilijk. Het is geweldig om zo de pan weer schoon te krijgen.

Azijn

Een goed redmiddel is ook azijn. Doe wat koud water in de pan en laat het samen met wat schoonmaakazijn inwerken. Hierna kun je het weer schoon krijgen. Het is ook ideaal voor in de oven. Je kunt je oven er geweldig goed mee schoonmaken.

Vaatwastablet en een aangekoekte pan

Het is ook mogelijk om in een vaatwastablet in de pan te doen waar wat is aangebakken. Een pan met rijst kun je zo laten staan. Doe er wat heet water in en laat er een vaatwastablet in gaan. Laat het een uurtje staan en je kunt het daarna goed schoonmaken. Een schuurspons erbij en het wordt weer mooi schoon.

Baking soda is onmisbaar!

Het is zeer krachtig en veelzijdig te gebruiken. Strooi het over de aangebakken of aangekoekte resten en doe er wat heet water over. Laat het even staan en maak het dan schoon.

Citroen als redder in nood

Wanneer je de melk hebt aan laten branden in de pan dan kun je het gemakkelijk schoonmaken met wat citroen. Doe wat citroensap in een pan met heet water. Laat het een tijdje staan en maak het dan schoon. Het is eenvoudig om het zo mooi schoon te krijgen. Geweldig gewoon.

Ook jij kunt je pannen nu weer schoon krijgen!

Beste Heleen van Royen boeken

Previous article

Dit waren de belangrijkste Oranjespeelsters van het WK 2019

Next article

You may also like

More in Tips