Tech & Gadgets

Hoe geef je een nieuwbouwwoning een warmere uitstraling?

0

Het kopen van een nieuwbouwhuis heeft best wat voordelen. Zo kun je het veel meer naar je eigen zin laten indelen, kun je je badkamer en keuken naar wens uitkiezen, net als wat er op de vloer, tegen de muren en voor de ramen komt. Maar als je een nieuwbouwhuis binnenstapt wanneer het opgeleverd wordt, kan het ook heel kaal, kil en leeg aanvoelen. Hoe zorg je nu dat je huis een warmere uitstraling krijgt?

Hout!

Vrijwel iedereen zal zeggen dat hout, in welke vorm ook, warmte toevoegt in je huis. Daarom kiezen veel mensen voor een houten vloer, al dan niet in visgraatmotief wat nu onwijs populair is. Het nadeel is dat de vloerverwarming die vaak in nieuwbouw wordt opgeleverd, niet optimaal werkt in combinatie met hout.

Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven zoals PVC en keramisch parket in houtlook, dat nog echt lijkt ook, maar wel veel beter samengaat met vloerverwarming. Een win-win situatie voor warmte dus, zowel letterlijk als figuurlijk!

Ook voor je raambekleding is hout trendy, stijlvol en past het bij veel interieurstijlen. Kies voor maatwerk houten jaloezieën voor de perfecte match met jouw stijl en huis.

Behang

Veel mensen kiezen ervoor om de muren glad te laten stuken, al dan niet voorzien van een kleur. Maar een warmere uitstraling krijg je zeker met behang. Dat betekent niet dat je je hele huis moet behangen, maar kies bijvoorbeeld in de woon- en/of slaapkamer voor één accentmuur van behang voor een chic en warm effect. Het is ook dé truc als je gaat voor een hotel chique stijl.

Planten

Groen is sowieso een trend van 2020 die ook in 2021 waarschijnlijk nog wel zal blijven. En niet zo gek, planten in huis is goed voor je gezondheid maar brengen ook direct sfeer en warmte in huis. Kies bijvoorbeeld voor tropische planten en je waant je direct in een warme jungle. Veel warmer wordt het niet hoor!

Accessoires

Naast kleur, hout en planten doen accessoires ook veel voor de sfeer en warmte in huis. Kies accessoires in warme kleuren, kaarsjes en andere zaken die gezelligheid uitstralen, en dan hoef je echt niet je hele huis vol te zetten hoor. Met de juiste accenten creëer je eenvoudig de juiste look. Less is soms ook gewoon more, ook in het interieur!

Kramp in hand en vingers: oorzaak en wat er tegen te doen?

Previous article

Laptoptas bestellen: waar moet je op letten?

Next article

You may also like