Fun & VerstandigTips

Had je vroeger een penvriendin? 5 reden om weer brieven te sturen

0

Ken je dat gevoel nog wanneer je een handgeschreven brief in de brievenbus kreeg? Een bijna onbeschrijfelijk gevoel, want je weet dat iemand er van begin tot eind moeite voor heeft gedaan om die brief bij jou te krijgen. Van het kopen van het briefpapier en enveloppen bestellen tot aan het schrijven tot aan het versturen, een échte brief krijgen doet zoveel meer dan een appje of mail. Daarom 5 redenen om je pen weer op te pakken en een brief te schrijven.

  1. Je verwoord beter wat je eigenlijk wilt zeggen

Door fysiek te schrijven, denk je langer na over je woorden. Daarmee is de boodschap op papier dus ook direct een stuk sterker, want je bent je heel bewust van wat je opschrijft. Het is ook bewezen dat je tijdens een hoorcollege beter kunt schrijven dan typen, omdat je hersenen op een andere manier nadenken wanneer je woorden op papier moet zetten.

  1. Een brief is tastbaar

Een brief is vele malen tastbaarder dan welk digitaal bericht dan ook. Je kunt het ook letterlijk in je handen houden, over de letters wrijven en hetzelfde papier voelen als jouw penvriend vast heeft gehad. Een appje krijg je opnieuw op dezelfde telefoon binnen, dat is toch minder bijzonder.

  1. Het is persoonlijker

Zeker omdat je je brief zo ver kunt personaliseren als jij wilt. Vroeger las ik in Hitkrants dat je je brief op wie je verliefd was altijd moest afsluiten met een lipstickkus en gespoten parfum, zodat diegene direct aan je zou denken. Dat hoeft natuurlijk niet per se, maar je kunt bijvoorbeeld wel ook een foto in de envelop stoppen. Om je brief en eventuele extra inhoud te beschermen kun je het beste kiezen voor een bubbeltjes envelop.

  1. Het is tussen jou en diegene

Het mooie aan brieven versturen (met dichte envelop) is dat de afzender zeker kan weten dat hij de eerste is die de brief opent. Er zijn de laatste jaren zoveel appjes, foto’s etcetera gehackt dat je online toch altijd wat wantrouwig kunt zijn met wat je verstuurt. Wanneer diegene een screenshot maakt van jouw bericht, kan dat altijd heel makkelijk doorgestuurd worden naar allerlei mensen. Toegeven, wanneer je een foto van een brief maakt is dat natuurlijk ook zo.

  1. Maak penvrienden!

Want hoe leuk is en was het om penvrienden te hebben? Iemand waarbij je een week of langer moet wachten op een handgeschreven antwoord op jouw vraag? Wil je met iemand mailen, dan krijg je vaak al direct de foto van hun Outlook account te zien en bij Facebook Messenger zelfs al iemand’s hele CV, familie, foto’s en meer.

Grijs haar: stop met verven – zo draag je ‘t ‘het mooist!

Previous article

Verschillende soorten verlichting: dit zijn de populairste

Next article

You may also like