TipsVrouwen & Lifestyle

Grijs haar: stop met verven – zo draag je ‘t ‘het mooist!

0
hoe draag je grijs haar het mooiste

Niemand houdt van grijze haren. Wanneer je naar de kapper gaat zie je vele mensen hun grijze haren een kleurtje geven. Is dat nu ook echt nodig? Gelukkig doen steeds meer mensen het tegenwoordig anders. Het is nu zelfs hip om een grijs kleurtje te hebben. Het is geweldig om een mooie grijze look te hebben. Het is ook geen leuke klus om steeds naar de kapper te gaan om er de haren een kleurtje te geven. Het is belangrijk om het trouwens ook regelmatig te doen. Anders zie je immers de grijze uitgroei. Het is dus een lusje wat ook nog vaak herhaald moet worden, voordat men toch je grijze haren ziet. Het is tegenwoordig mogelijk om je grijze haren op een mooie manier te dragen. We geven je graag tips.

Van donkerblond naar grijs haar

Het is mogelijk om een opvallende uitgroei niet te laten zien door de kapper highlights aan te laten brengen. Highlights zijn lokken in een lichtere tint. Lowlights zijn lokken in een donkere tint. De as-blonde highlights zijn zeer gemakkelijk om aan te brengen en zien er mooi uit. In eerste instantie moet je iedere zes weken naar de kapper en daarna kan het wat minder regelmatig worden.

Mooi lichtbruin wat grijs wordt

Het is mogelijk om je haar gewoon een keer compleet te ontkleuren. Het is moeilijk om het grijs van je grijze haren goed na te bootsen. Het is daarom goed om as-blonde tinten te gebruiken. De voorwaarde is, dat je al wel helemaal grijs bent. Anders zie je nog de donkere stukken uitgroeien. Het ontkleuren is wel een aanslag op je haar. Houd er rekening mee, dat je het daarna extra zorg moet geven. Wanneer je nog niet helemaal grijs bent en een deel nog een natuurlijke kleur heeft kun je voor medium-blonde highlights gaan kiezen. Lichtbruin haar met wat blonde highlights zijn ook mooi. De strepen hebben een natuurlijk effect.

Donkerbruin en zwart haar naar grijs haar

Wanneer je haar een donkere tint heeft gehad is het goed om het er eerst uit te laten groeien in twee maanden. Hierna kan de kapper het een veel lichtere look geven met lowlights. Het is goed om steeds dezelfde plukken donker te laten maken. Doe het ook niet te vaak. Het uitgegroeide haar wordt dan namelijk te donker en dan krijg je na een paar weken een kleurverschil. Je kunt de uitgroei ook camoufleren met wat haar poeder of een spray. Je kunt dan grijs op de uitgroei aanbrengen om het geheel te camoufleren. Koop de beste Föhn voor een mooi eindresultaat.

Nog even wachten met grijs?

Ben je nog niet klaar voor de peper en zout look? Dan is het goed om een semi permanente behandeling te kiezen. Het dekt voor grofweg 65 procent de grijze haren af. Een deel van de lichtere grijze haren blijven dan zichtbaar, maar het ziet er wel mooi uit. Een semi-permanente kleur is wel mooi.

Gewoon helemaal grijs

Het is natuurlijk mooi om gewoon helemaal grijs te zijn. Was je haren goed met de juiste shampoos en gebruik een goede conditioner voor zilver glans en verzorging bijvoorbeeld. Je haren zullen er nog mooier uitzien en de gelige tinten zullen minder zijn. Het is ook mogelijk om een glansspray te gebruiken om je haren mooi grijs te maken.

5x leuke ideeën om je vriendschap te vieren

Previous article

Had je vroeger een penvriendin? 5 reden om weer brieven te sturen

Next article

You may also like

More in Tips