Tech & Gadgets

Een woning stijlen, hoe doe je dat?

0

Ben je onlangs in een nieuw huis getrokken? Of ben je je woonkamer waar je al een tijdje naar kijkt even helemaal zat? Misschien is het dan tijd voor een nieuw interieur. Bovendien zijn we na de corona crisis vaker thuis aan het werken. Sterker nog, het aantal uren dat we thuiswerken is door corona verdubbeld. Hierdoor is het belangrijk dat je woning fijn en prettig aanvoelt. Maar het is dan altijd de vraag in welke woonstijl jij het meest thuis voelt. Je interieur vertelt veel over jouw smaak en wie je bent. Maar wat voor stijl past bij jouw persoonlijkheid? Om je hierbij te helpen, hebben wij een aantal woonstijlen op een rijtje gezet. Iedere woonstijl heeft weer een eigen uitstraling met eigen kleuren en kenmerken. Ben je hier geïnteresseerd naar? Lees dan verder.

Stijlen

Vind jij het fijn dat een ruimte een warmere uitstraling heeft als je ergens binnen komt lopen? Natuurlijke materialen, zoals het gebruik van hout, geeft een ruimte een warme en knusse sfeer. Dit komt vaak terug in een landelijke interieurstijl. Je kunt deze stijl makkelijk combineren met zachte kussens of comfortabele banken. Bovendien is de Bohemian interieurstijl helemaal terug van weggeweest. Het hippie-tijdperk in de jaren zestig wordt herleefd door de oriëntaalse elementen met veel groen. Ben je meer weg van simpliciteit? Dan is een Scandinavisch interieur met lichtere kleuren wellicht iets voor jou. Het geeft een rustige en positieve uitstraling waarbij lichte kleuren gecombineerd worden met donkere kleuren als tegenwicht. Tegenwoordig wordt een industrieel interieur ook ontzettend geliefd. Deze stijl geeft een rauwe uitstraling door gebruik te maken van bakstenen, beton en het liefst nog zichtbare buizen. Stalen elementen of een leren bank is bij de industriële interieurstijl ook een must.

Interieuradvies

Ben je er toch niet helemaal over uit welke interieurstijl het meest bij jou past? Dan kun je ook interieur vragen stellen aan een interieurstylist. Een interieurstylist beantwoordt al je vragen over bepaalde ruimtes en maakt eventueel zelfs een uitgebreid 3D ontwerp voor jouw woning. Maar wat zijn de kosten voor interieuradvies? De gemiddelde uurtarief voor een interieurstylist ligt rond de tachtig euro per uur. Een kort advies kan al gegeven worden door een interieurstylist vanaf honderd euro. Een interieurstylist bezoekt dan je woning en vervolgens krijg je mondeling kleur- en interieuradvies. Het is wel de bedoeling dat je vervolgens zelf aan de slag gaat met het gegeven advies. Heb jij liever een uitgebreid interieuradvies? Waarbij er ook een 2D of een 3D visualisatie van jouw woning gemaakt wordt met een plattegrond en moodboard? Dan zijn de kosten al snel rond de €1.500 – €2.500. Voor een compleet interieuradvies waarbij het interieurplan vervolgens ook gerealiseerd wordt, liggen de kosten rond de € 2.500 – € 3.500. Er is dus voor ieder wat wils! 

Architect

Ben je grotere plannen met je woning van plan? Dan is het ook mogelijk om een offerte aan een architect aan te vragen. Een betrouwbare architect kan snel al je wensen omtrent het ontwerpen van je woning vervullen. Deze offertes kun je gratis en vrijblijvend aanvragen.

Hoe verzeker ik een tweedehands bestelauto?

Previous article

Zo stel je een goede out-of-office in 

Next article

You may also like