Tips

Hoe verzeker ik een tweedehands bestelauto?

0
crop businessman giving contract to woman to sign

Ben je op zoek naar een bestelauto, maar wil je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Dan is een tweedehands bestelauto misschien iets voor jou. Doordat je niet de eerste eigenaar van dit voertuig bent, betaal je er vaak een aanzienlijk lager bedrag voor. Als je een tweedehands bestelauto gekocht hebt, moet je niet vergeten om hem te verzekeren. Maar hoe werkt dit eigenlijk? In de deze tekst vertellen wij je alles over het verzekeren van een tweedehands bestelauto.

Bestelauto verzekeren is verplicht
Net als voor nieuwe bestelauto’s geldt ook voor tweedehands bedrijfswagens dat je verplicht bent om ze te verzekeren. Volgens de Nederlandse wet moet je een bestelauto minimaal verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je met jouw bestelauto aanricht bij anderen.

Voor sommige ondernemers is een WA-verzekering voldoende, maar mogelijk wil jij jouw bestelauto beter verzekeren. In dat geval kun je kiezen voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Eerstgenoemde zakelijke autoverzekering gaat net een stapje verder dan WA, want jouw bestelauto is ook verzekerd voor schade door bijvoorbeeld storm, brand en inbraak. Wanneer je voor WA + Volledig Casco (allrisk) kiest, is jouw voertuig ook verzekerd voor schade door een aanrijding of botsing.

Bepaal de dekking op basis van de leeftijd van de auto
Doordat er verschillende mogelijkheden zijn om een tweedehands bestelauto te verzekeren, kunnen wij ons voorstellen dat je twijfelt wat de beste optie is. De leeftijd van je auto kan in dat geval helpen om een keuze te maken. Is het voertuig nog geen 6 jaar oud? Dan heeft hij nog een hoge dagwaarde. Een allrisk autoverzekering is in dat geval aan te raden. Ondernemers die een bestelauto tussen de 6 en 10 jaar oud kopen, kiezen vaak voor WA + Beperkt Casco. Wil je een bestelauto verzekeren die ouder is dan 10 jaar? Dan is een WA-verzekering meestal de beste keuze.

Waar verzeker je een tweedehands bestelauto?
Heb je bepaald wat de beste dekking is voor jouw tweedehands bestelauto? Dan wil je waarschijnlijk niet langer wachten met het afsluiten van de verzekering. Logisch, want je mag de weg namelijk pas op als je jouw bestelauto verzekerd hebt. Gelukkig is het niet bijzonder lastig om een verzekeraar te vinden. Online kom je namelijk talloze verzekeraars tegen waarbij je een bestelautoverzekering af kunt sluiten.

Wie zijn bestelauto snel wil verzekeren, kiest mogelijk voor de eerste verzekeraar die hij tegenkomt. Verstandig is dit niet, want waarschijnlijk vind je hier niet de beste zakelijke autoverzekering. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je een bestelautoverzekering afsluit. Dit kun je het beste doen met behulp van een vergelijkingssite. Je vult hier jouw wensen in en de site maakt een vergelijking. De resultaten volgen vaak al binnen een paar tellen.

Dit zijn de slaapkamertrends van 2023. 

Previous article

Een woning stijlen, hoe doe je dat?

Next article

You may also like

More in Tips