Tech & Gadgets

Dit wil je weten over werken in de kinderopvang

0

Lijkt het jou geweldig om heel de dag met kinderen in de leeftijdscategorie 0 tot 4 te werken? Spelletjes spelen, buitenspelen en gezellig samen eten en drinken? In de kinderopvang is het nooit saai. Daarom kiezen veel vrouwen en ook steeds meer mannen voor werken in de kinderopvang. In deze blog vertellen we jou er alles over!

Als we het hebben over kinderopvang dan vallen daar eigenlijk verschillende zaken onder. Het is dan ook een soort overkoepelende term voor verschillende opvangmogelijkheden voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan gastouderopvang, dagopvang maar ook peuterspeelzalen. Het is dé plek waar kinderen naartoe worden gebracht als de ouders niet kunnen oppassen. Omdat ze bijvoorbeeld moeten werken.

Ben je benieuwd naar vacatures in de kinderopvang? Online kun je vaak heel veel vinden! 

1.    Wat zijn de werkzaamheden op een kinderopvang?

Er zijn verschillende soorten werkzaamheden voor de leidsters en leiders van een kinderdagopvang. Zo wordt er geleerd om bijvoorbeeld zelfstandig te spelen of te knutselen. Er wordt buiten gespeeld en natuurlijk liedjes gezongen! Het is een plek waar kinderen lekker mogen spelen en ondertussen klaar worden gestoomd voor de basisschool. 

2.    Hoeveel verdien je in de kinderopvang? 

Als we kijken naar hoeveel mensen verdienen die werken in de kinderopvang kunnen we het beste kijken naar het gemiddeld. Als je als medewerker bij een kinderopvang werkt dan kun je gemiddeld rekenen op een bruto maandbedrag van 2750 euro. Het hoogste dat je kunt krijgen bedraagt 3100 euro. Het is natuurlijk altijd afhankelijk van waar je werkt en wat je opleidingsniveau is. Ook is het verschillend wat je al op je cv hebt staan.

3.    Welke diploma’s heb je nodig in de kinderdagopvang? 

Als je aan de slag wilt gaan op een kinderdagopvang dan moet je een diploma pedagogisch medewerker hebben. Dit is een mbo 3-opleiding of mbo 4-opleiding. Je kan ook met een diploma Onderwijsassistant aan de slag in een kinderdagopvang. 

4.    Hoeveel uur mag je gemiddeld in een kinderdagopvang werken?

Je mag maximaal 12 uur per dienst werken als je op een kinderdagopvang werkt. Ook mag je maximaal 60 uur per week werken. Houd er rekening mee dat als je zwanger bent of net bent bevallen er andere regels gelden voor jouw werkuren. Hetzelfde geldt voor medewerkers onder de 18 jaar. Je leest er hier meer over op de website van de Overheid.

Er is heel veel vraag naar medewerkers bij een kinderdagopvang dat komt omdat veel mensen werken. Hierdoor gaan veel kinderen een paar dagen per week naar een kinderdagopvang. Houd er rekening mee dat de werkdruk bij een kinderdagverblijf hoog ligt. Er zijn kinderen die nog een paar uur slapen op een dag. Maar er zijn ook kinderen die heel de dag wakker zijn. Als je aan de slag wilt bij een kinderdagverblijf of wilt kijken of het iets voor je is dan is het goed om te kijken of je een keer kunt meelopen bij een kinderdagverblijf! Zo kan je ontdekken of het iets voor jou is. 

Cadeaus voor een puberdochter waar ze lang blij mee zal zijn

Previous article

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: dit wil je erover weten 

Next article

You may also like