Tech & Gadgets

Wat zijn de gemiddelde energiekosten van een studentenkamer?

0

Als student heb je al genoeg aan je hoofd. Veel te studeren, stage, bij welk dispuut ga je en hoe overleef je een kater tijdens college? Dan wil je niet ineens een hoge energierekening op dak krijgen, maar gelukkig hoeft dat ook niet altijd.

De energierekening

Dingen betalen als je nog studeert, is niet altijd leuk. Vooral de huur, gas, water, licht en de overige rekeningen die elke maand weer op je deurmat vallen. Zeker niet, als je veel te veel betaalt. Daarom kan je altijd het beste energie vergelijken en zelf bepalen wat voor jullie het voordeligst is. Misschien ben je wel een stuk goedkoper uit als je dit jaar van energieleverancier wisselt. De gemiddelde studentenkamer (afhankelijk van hoeveel huisgenoten je hebt) kost tussen de €100 en €140 euro per maand, maar daar kan waarschijnlijk nog wel wat vanaf.

Vaste energieprijzen

Als je een energiecontract afsluit, kan je kiezen voor vaste of variabele energieprijzen. De energieprijzen variëren nogal wat per jaar. Het kan zijn dat je een paar maanden wat minder betaalt en dan weer wat omhoog gaat in de prijs als je een variabel contract hebt. Met vaste energieprijzen betaal je voor een bepaalde periode elke maand precies hetzelfde. Aangezien de prijzen dus fluctueren, is een vast contract vaak het voordeligst.

Groene energie

Er zijn ook steeds meer vormen van groene energie. Het duurzaam verwekken van energie kan ook bij jou in huis misschien een heleboel schelen. Waarschijnlijk gaat je huurbaas geen zonnepanelen plaatsen, maar denk bijvoorbeeld aan minder lang douchen, de wasmachine op 30 of 40 graden zetten of je spaarlamen vervangen voor ledlampen. Al deze kleine dingetjes bij elkaar opgeteld kunnen zo €100 of zelfs €150 per jaar schelen. Voor dat geld kan je zeker wel wat leuks doen.

Energiebesparing

Hoe zorg je er nou voor dat je zo min mogelijk betaalt voor je studentenkamer? Er moeten namelijk ook nog dingen zoals wifi, je telefoon en je boodschappen betaald worden. Spreek met al je huisgenoten af hoe je dit het best kan aanpakken. Bijvoorbeeld door de kachel niet hoger dan 20 of 19 graden te zetten. Een graad minder kan je op een heel jaar zo €70 euro schelen. Trek een dikke trui aan of ga onder een deken zitten als je aan het studeren bent en houd de verwarming een beetje laag. Of ga gezellig in de gezamenlijke ruimte zitten, mensen bij elkaar is gegarandeerd warmte!

De lekkerste cocktails maak je zelf!

Previous article

Wat zijn de grootste streamingaanbieders van Nederland?

Next article

You may also like