Nieuws, Besparen & Geldzaken

5 tips om te besparen op huishoudelijke apparaten

0

Het dagelijks leven is voor veel mensen erg duur. Voor even een paar boodschappen doen ben je al snel 50 euro kwijt en de maandelijkse lasten liegen er ook niet om. Voor veel gezinnen is een besparing hier en daar niet alleen welkom, maar zelfs noodzakelijk. Gelukkig zijn er tal van manieren waarop je kunt besparen in het huishouden. Zo kun je bijvoorbeeld flink wat geld uitsparen bij de aankoop van een nieuwe wasmachine, koelkast of stofzuiger. Wij geven 5 tips om te besparen op de aankoop van huishoudelijke apparaten. 

Tip 1. Is het nodig?

Voordat je naar de winkel rent om een nieuwe waterkoker, stofzuiger of strijkbout te kopen, kun je jezelf afvragen: is dit echt nodig? Van sommige apparaten nemen we klakkeloos aan dat ze in ons huishouden horen. Maar gebruik je ze wel echt vaak genoeg om ze onmisbaar te noemen of kun je het misschien op een andere manier oplossen? Een waterkoker is bijvoorbeeld prima te vervangen door een ketel op het fornuis. En een strijkbout heb je niet echt nodig als je bijna nooit strijkt of kan vervangen worden door een stoomborstel of kledingstomer. Mocht je het artikel echt onmisbaar in huis vinden, onderzoek dan eens de mogelijkheid om deze te laten repareren. We zijn zo gewend om kapotte apparaten te vervangen dat we de mogelijkheid tot reparatie straal vergeten. Repareren is vaak prima mogelijk en een veel voordeliger alternatief. 

Tip 2. Ga voor tweedehands

De makkelijkste manier om geld te besparen bij de aankoop van nieuwe apparaten is door te kiezen voor tweedehands. In onze samenleving heeft tweedehands of gebruikt een wat slechte reputatie. Vaak denken we dat tweedehands producten minderwaardig zijn of ‘vies’ zijn. Niets is echter minder waar. Het aanbod aan tweedehands goederen is overweldigend. Kringloopwinkels staan vol met nog prima werkende apparaten en ook op platformen als Marktplaats kun je een vrijwel nieuw apparaat kopen voor een fractie van de nieuwprijs. Door goed je research te doen en de juiste vragen te stellen aan de verkoper scoor je gegarandeerd een koopje.

Tip 3. Gebruik een vergelijkingssite

Een bepaald type apparaat wordt vaak in veel verschillende webshops en winkels verkocht tegen uiteenlopende prijzen. Het loont dus om niet voor de eerste de beste aanbieding te kiezen, maar even wat onderzoek te doen. Gebruik een vergelijkingssite om actuele prijzen met elkaar te vergelijken en het beste koopje te scoren. Vaak kun je op deze websites ook alerts instellen. Je wordt dan op de hoogte gehouden van nieuwe aanbiedingen en prijswijzigingen. Dit is vooral ideaal als de aankoop niet echt haast heeft en je wel even kunt wachten op de allerbeste deal. 

Tip 4. Onderhandelen

In Nederland heerst geen afdingcultuur. We zijn niet gewend te onderhandelen in winkels en vinden het zelfs wat onbeleefd als anderen het toch doen. Toch valt er iets te zeggen voor het afdingen op nieuwe aankopen. De marges in winkels zijn vaak flink en vooral als je meerdere producten tegelijkertijd koopt, kunnen de verkopers echt wel een goede deal maken. Wees niet bang om te vragen om extra korting. Niet geschoten is namelijk altijd mis.

Tip 5. Investeer in kwaliteit

Besparen op huishoudelijke apparaten doe je niet alleen door een goed koopje te krijgen, maar ook tijdens het gebruik van het apparaat. Apparaten kunnen onderling flink verschillen in verbruik. Op jaarbasis kan dit energieverbruik flink wat kosten schelen. Kijk dus bij de aanschaf van een nieuw apparaat niet alleen naar de prijs, maar ook naar het energielabel en het verbruik. Zo bespaar je ook tijdens het gebruik van het apparaat op de kosten. 

Wat kun je doen om jouw onderneming in de markt te zetten?

Previous article

De 5 leukste cadeau pakketten om te vragen voor de feestdagen

Next article

You may also like