Fun & VerstandigNieuws, Besparen & Geldzaken

Tips om geld te besparen op je wekelijkse boodschappen

0

Eten is een van de grootste kostenposten van vrijwel iedereen. Alle mogelijkheden om hier een beetje op te besparen pakken we dan ook maar al te graag aan.

Maaltijden plannen

Een van de handigste tips om geld te besparen is het plannen van je maaltijden. Door te plannen heb je niet alleen een goede balans in verschillende producten gedurende de week, je hebt ook direct een strikt boodschappenlijstje waar je je aan moet houden.

Grote uitgaven verspreiden

Grote uitgaven heb je natuurlijk niet echt bij het boodschappen doen, maar toch kan je op je rondje boodschappen tegen duurdere producten aanlopen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan wasmiddel, eten voor de hond, flessen drank. Laten we zeggen, de nodige producten boven de tien euro. Door deze uitgaven niet allemaal tegelijk te kopen, verspreid je de grotere uitgaves en hoef je niet in een maand heel veel geld uit te geven.

Boodschappen bestellen

Online uitzoeken wat je gaat eten is niet alleen goed om te besparen, maar ook nog handig. Je krijgt bijvoorbeeld goede suggesties als je een gerecht in je mandje doet. Kijk naar wat je gaat eten, kies de beste dip of bestel wijn bij het eten en wacht tot alles bezorgd wordt. Makkelijker kan niet.

Let op aanbiedingen

Tuurlijk hoef je niet voor elk pakje boter in de aanbieding naar een andere winkel te vliegen, maar sommige items in de bonus kunnen behoorlijk wat geld schelen. Zoals zakken koffie van een kilo, opnieuw het wasmiddel, potten pindakaas of diepvriesgroente. Als jullie thuis veel van een bepaald product gebruiken, blader dan even goed door de foldertjes heen opzoek naar aanbiedingen. Haal de grote knallers in de aanbieding en het zal je op de lange termijn flink wat geld schelen.

Grote boodschappen in een keer

Door minder naar de winkel te gaan, loop je sowieso minder risico op kleine onnodige uitgaven. Door de meeste boodschappen in één keer te halen, voorkom je dus dat je vaker naar de supermarkt gaat. Natuurlijk mag je echt nog wel naar de supermarkt voor verse groente of als je iets vergeten bent, maar probeer ook dan alleen de producten op je lijstje te halen.

Welk type gordijnen is het hipst in 2020?

Previous article

Je ideale studieplek thuis inrichten

Next article

You may also like