Tech & Gadgets

5 redenen waarom je echt niet meer uit plastic flesjes moet drinken

0

Plastic is al lang uit de mode en slecht voor moeder natuur, maar er zijn ook andere redenen waarom je straks echt niet meer uit plastic wil drinken.

Bacteriën

De eerste, beste en smerigste reden is toch wel dat er op plastic flesjes veel bacteriën komen te zitten zodra je de flesjes vaker gebruikt. Het idee is natuurlijk wel goed om een flesje meerdere keren te gebruiken, maar omdat je het plastic niet afwast, zoals je bij je koffiekopjes wel doet, ontstaat er een laag aan bacteriën op de rand van je flesje. Niet echt smakelijk.

Het milieu

Plastic is een enorm vervuilend materiaal en zolang we allemaal massaal plastic blijven kopen, komt er geen verandering in. Er zijn genoeg alternatieven voor plastic flesjes. Bestel bijvoorbeeld een waterfles met naam, zodat je altijd weet welke van jou is. Je kan deze fles gewoon in de vaatwasser doen en je hoeft er niet steeds weer eentje te kopen.

Je gezondheid

Daarnaast kunnen verschillende plastic waterflessen slecht zijn voor je eigen gezondheid. Water dat wordt verkocht in Nederland wordt aangeboden in plastic flessen gemaakt van PET. Voor de productie van PET (polyethykleentereftalaat) wordt antimoon gebruikt en dat kan lekken in het water. Antimoon is een kankerverwekkende stof die dus terecht kan komen in je water. Help jezelf en je gezondheid door water te drinken uit bijvoorbeeld glazen of aluminium flessen.

Kwaliteit van kraanwater

De reden voor veel mensen om bronwater in flesjes te kopen is dat het lekkerder zou smaken of schoner zou zijn dan het water dat bij ons uit de kraan komt. Toch is Nederlands kraanwater van betere kwaliteit dan gebotteld bronwater. Dat komt omdat het kraanwater in Nederland aan strenge eisen moet voldoen en door hoge kwaliteitseisen moet.

Besparend

Daarnaast kan je ook geld kan besparen door minder flesjes water te kopen. Thuis betaal je ongeveer €0,136 per 500 ml. Een 500 ml fles van spa met sportdop kost ongeveer €0,95 en dat betaal je elke keer weer als je een nieuwe fles koopt. Tijd om te investeren in een goede herbruikbare drinkfles.

Erotische cadeautjes voor jouw zelfontwikkeling

Previous article

Wat kunnen ze allemaal detecteren met een oogmeting?

Next article

You may also like