Vrouwen & Lifestyle

Wat kunnen ze allemaal detecteren met een oogmeting?

0

Wil jij weten of je een bril of lenzen nodig hebt? Dan moet je een oogmeting ondergaan. Dit betekent dat een opticien of een oogarts je oog gaat opmeten. Welke metingen er worden gedaan en welke gegevens daar vervolgens uitkomen, bepalen of jij een bril of een lens moet hebben. In deze blog vertellen we jou wat je ze allemaal kunnen detecteren met een oogmeting. Lees je mee?

Een gratis oogmeting wordt vandaag de dag gedaan door een oogmeetcomputer. De oogmeting kan bij een arts gedaan worden, maar ook gewoon bij een opticien of een brillenwinkel. Zodra de computer op je gezicht wordt gezet, worden de metingen gedaan. Deze zijn volledig pijnloos.

Dit onderzoeken ze tijdens een oogmeting

Wat weten ze allemaal de detecteren met een oogmeting? We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  1. De sterkte van je ogen wordt bepaald

Een te hoge sterkte of een te lage sterkte kan ervoor zorgen dat je een bril of contactlenzen nodig hebt om goed te blijven zien.

  1. Samenwerking tussen je ogen wordt bepaald

Je ogen werken samen om goed te kunnen zien. Kijk maar eens afwisselend tussen je linker en je rechteroog. Samen vormen ze het juiste beeld.

  1. Of je diepte kunt zien en of er balans is tussen je ogen

Als er geen balans is tussen je ogen kan dit problemen opleveren wanneer je bijvoorbeeld autorijdt.

  1. De druk van het oog wordt gemeten

Soms kan er druk op je ogen komen te staan, waardoor je bijvoorbeeld hoofdpijn krijgt of eventueel oogzenuwen worden aan getast.

  1. Kromming van het oog

Wil je liever lenzen dragen straks? Dan is het belangrijk dat de kromming van je oog juist is, anders kan de lens niet goed hechten.

Persoonlijk advies

Alle informatie uit de oogmeting vormt samen een persoonlijk advies. Dit betekent dat je eventueel na een oogmeting een bril krijgt aangemeten of eventueel contactlenzen. De gegevens uit de oogmeting vormen hiervoor de basis. Als er andere onregelmatigheden of resultaten uit de meting rollen kan het zijn dat je wordt doorverwezen naar een oogarts.

Weten hoe je straks je ogen moet opmaken met een nieuwe bril? Je leest het hier!

5 redenen waarom je echt niet meer uit plastic flesjes moet drinken

Previous article

In het voorjaar de juiste tuinplanten kopen

Next article

You may also like