Tech & Gadgets

Zo maak je de logeerkamer waar iedereen wil blijven slapen!

0

Wat is er gezelliger dan wanneer je een vriend(in) op bezoek hebt en het super laat wordt? Als hij of zij dan ook lekker kan blijven slapen. En dan niet op een langzaam leeglopend luchtbedje, maar in een heerlijke logeerkamer. En dan bij het ontbijt gezellig verder kletsen! Wanneer je de luxe hebt van een extra kamer(tje) in huis, maak deze dan zo leuk dat iedereen wil blijven slapen. Hoe? Met deze tips lukt dat zeker.

Dag luchtbed, hallo bed!

Iedereen die wel eens op een luchtbed slaapt weet, dat is niet chill. Voor een fijne nachtrust is een bed zoveel fijner. Dus wil je het je logeetje naar de zin maken, dan zorg je voor een lekker bed met een goed matras. Heb je niet zoveel ruimte? Kies dan voor een eenpersoonsbed. Maak dat mooi op met een dekbedovertrek 1 persoons zodat het uitnodigt om hier te slapen. 

Maak er geen rommelhok van

Niets is zo ongezellig als te moeten slapen in het rommelhok van een ander. Natuurlijk is het te begrijpen als je je logeerkamer ook gebruikt om spullen op te bergen, of misschien zelfs wel als thuiskantoor of kleedkamer. Maar dat betekent niet dat je de spullen er zomaar neer moet gooien of het in dozen moet laten staan. In een kast berg je netjes je spullen op en daarmee oogt het ook meteen meer als een echte kamer.

 

Met een kamerscherm kun je ook een knus hoekje creëren om lekker te slapen, of je kunt er juist die dozen achter kwijt zodat ze uit het zicht staan. Als je logeerkamer ook je thuiskantoor is, creëer je zo ook meteen een rustigere omgeving om te werken, win-win dus.

Maak het gezellig

Een peertje aan het plafond en een kale kamer nodigen niet echt uit om te blijven slapen, net zo min als een rommelkamer dat doet. Zorg voor iets wat kan doorgaan als nachtkastje zodat je logé de mobiele telefoon kwijt kan, en plaats er een lampje op zodat ze niet op de tast op zoek hoeven naar het bed nadat ze de lamp uitgedaan hebben.

Een kleedje op de vloer, een schilderij of mooie foto aan de wand maken de kamer meteen een stuk gezelliger zonder dat het ruimte in beslag neemt. Kies voor een rustig kleurenpalet, want kleur is van invloed op de gemoedstoestand van een persoon en dus hoe goed je logé slaapt.

Goede (verduisterende) gordijnen

Niets zo vervelend als je wakker wordt van de zon in je gezicht na een gezellige avond. Dan wil je lekker uitslapen, toch? Nou, jouw gast vast ook! Zorg er dus voor dat je logeerkamer voorzien is van goede (verduisterende) gordijnen of rolgordijnen, zodat de ochtendzon buiten gehouden wordt.

Wanneer je logeerkamer ook je werkkamer is, dan ben je ook blij met goede zonwerende raambekleding: dat houdt in de zomer de warmte wat buiten. En het voorkomt dat je overdag last hebt van de zon, of die nu op je beeldscherm schijnt of pal in je gezicht. Bovendien voegen gordijnen direct warmte en akoestiek toe aan een ruimte.

Heren ondergoed: 5 tips voor het kiezen van de juiste boxer

Previous article

Zo kun je jouw woning verduurzamen

Next article

You may also like