Tech & Gadgets

Zijn er ook vrouwelijke bitcoin miljonairs?

0

De bitcoin. Die ingewikkelde online betaalmunt die met codes werkt en op basis van vraag en aanbod een waarde heeft. Iets ingewikkelds, want je moet het constant in de gaten houden. Vast niets voor vrouwen. Het zijn immers alleen maar mannen die bitcoinmiljonair zijn.

Wij van de redactie zijn de zoektocht aangegaan om te ontdekken of er vrouwen zijn die meedoen aan de grote bitcoin revolutie en hiermee miljonair zijn geworden. Want heb je jezelf ooit afgevraagd waarom er zo weinig vrouwelijke CEO’s zijn en er bijna geen vrouwen staan in de de lijst van Quote Nederlandse miljonairs

Bitcoin – wat is het?

Je kan miljonair worden met de bitcoin, maar wat is de bitcoin eigenlijk? Het is een digitale munt en alleen mensen die handelen in bitcoins kunnen er ook gebruik van maken en de handel gaat van persoon tot persoon. Je kunt bitcoins kopen met euro’s en deze bitcoins staan vervolgens in je digitale portemonnee. Net als een echte munt, zoals de dollar of euro, kan de bitcoin in waarde veranderen wat een aantal gevolgen kan hebben voor jouw bitcoin investering. Je moet de bitcoin goed in de gaten houden want het kan zomaar zo zijn dat jouw bitcoin ineens minder waard wordt.

Vrouwen en de bitcoin

Tijdens onze zoektocht kwamen we erachter dat er geen vrouwen zijn die crypto miljonair zijn. Misschien zijn ze er wel, maar dan niet te vinden via internet en maken ze zich niet openbaar. Eigenlijk ook wel logisch want je stelt jezelf kwetsbaar op wanneer je laat zien dat je crypto miljonair bent. 

Is het wel wat voor vrouwen?

Uiteraard is het niet de bedoeling om alle vrouwen over een kam te scheren, maar het gaat ook puur om interesse naar de bitcoin. Psycholoog Jude Miller Burke deed onderzoek naar vrouwelijke miljonairs en kwam erachter dat ze allemaal dezelfde karaktereigenschappen hebben. Ze zijn nauwgezet: letten op wat voor werk ze leveren en zijn niet slordig. Wanneer je extravert bent, kun je beter omgaan met negatieve feedback en jezelf verbeteren. Daarnaast zijn vrouwelijke miljonairs open en kunnen ze aansluiting vinden binnen groepen. Hierdoor kunnen ze netwerken en contacten werken binnen de zakelijke wereld. Alleen bij bitcoins heb je geen contacten nodig. Alleen een oog voor de waarde van de bitcoin en je moet risico’s durven te nemen. Misschien zijn mannen hier toch beter in?

Opslagruimte van je iPhone vol? Met deze tips voorkom je dat!

Previous article

Met parfum op de zon in

Next article

You may also like