TipsVrouwen & Lifestyle

Met parfum op de zon in

0

Het is niet meer dan logisch dat je ook in de zomer lekker wilt ruiken en dus onder andere parfum op doet. Hierbij zou het kunnen dat je wat risico’s oploopt. Dit komt doordat de UV-straling van de zon niet altijd een goede combinatie is met parfum. Hieronder vind je informatie over wat je moet doen om toch parfum te kunnen dragen in de zon, maar ook welke parfums je niet moet gebruiken tijdens de zomer.

Als je van plan bent om naar het strand te gaan of om een tijdje te vertoeven op een terras waar de zon vol op staat, dan is het verstandig om weinig tot geen parfum op te spuiten. Met name op gedeelten van het lichaam die blootgesteld zijn aan de UV-straling moet je geen parfum spuiten. Bovendien zijn sommige plekken extra gevoelig, zoals de hals en decolleté. Tevens hebben sommige parfums specifieke stoffen die overgevoeligheid kunnen veroorzaken door de zon, dit kan pigmentvlekken als gevolg hebben. Met name etherische oliën afkomstig uit lavendel en citrusvruchten zijn berucht voor het veroorzaken van irritatie.

Parfum in de zomer

Als je toch parfum wilt gebruiken in de zomer, dan is dit zeker mogelijk. Het beste is om de parfum te spuiten op plekken van je lichaam waar de zon weinig op schijnt. Denk hierbij aan je haar of natuurlijk onder je kleding. Je zou parfum ook kunnen sprayen op kleding. Dit kan overigens wel een negatief gevolg hebben, aangezien het vlekken kan veroorzaken op sommige materialen. Dit kan voornamelijk gebeuren bij delicate en niet kleurechte stoffen, wees hierbij dus voorzichtig.

Stoffen die in parfum zitten en huidirritatie veroorzaken in de zon kunnen tevens voorkomen in huidverzorgingsproducten. Volgens de Nederlandse Cosmetica Vereniging is er een kleine kans dat verzorgingsproducten een reactie creëren bij blootstelling aan de zon, maar wees alsnog op je hoede bij het gebruik hiervan. Iedere huid reageert bovendien anders bij zo een reactie, dus het is lastig vast te stellen welke producten precies overgevoeligheid kunnen veroorzaken.

Van de zon genieten? Deze producten kunnen een reactie afgeven.

Alsnog zijn er een paar producten die regelmatig een reactie geven als je zont: medicijnen, parfums en UV filters in anti-zonnebrandmiddelen. Ook bepaalde middeltjes tegen muggenbeten en planten zouden een reactie kunnen veroorzaken bij blootstelling aan de UV straling. Over het algemeen worden deze stoffen te weinig gebruikt in huidverzorgingsproducten om echt een effect te veroorzaken, maar dit betekent niet dat zoiets volledig onmogelijk is.

Zijn er ook vrouwelijke bitcoin miljonairs?

Previous article

DIY: geef je tuin een verzorgde en vintage look met deze antieke meubels

Next article

You may also like

More in Tips