Fun & VerstandigSocial Media

Wat zijn de grootste streamingaanbieders van Nederland?

0

De laatste jaren is het gebruik van online streamingsdiensten zoals Netflix of Videoland enorm toegenomen. Lineair televisiekijken, oftewel de planning volgen zoals deze in de tv-gids (ken je deze nog?) staat, wordt steeds minder gedaan. Als vervanging kijken we enkel nog on demand, wanneer het ons uitkomt. Benieuwd wat in Nederland de grootste streamingsaanbieders zijn? Lees gauw verder.

Netflix

Netflix was de eerste grote aanbieder die inspeelde op het on demand aanbod, en is nog steeds één van de allergrootsten op het gebied van streaming. In Nederland heeft Netflix 3,17 miljoen abonnees. Voor Netflix betaal je 7,99 euro voor een basis abonnement en 12,99 voor een premium abonnement.

Videoland

Videoland is de streamingsdienst van RTL, de enige Nederlandse streamingsaanbieder (die ook zijn eigen content maakt) in dit rijtje. Niet gek ook dat veel providers een samenwerking hebben met Videoland zodat je een gratis abonnement krijgt wanneer je je aansluit bij een nieuwe internetprovider (voor het vergelijken van verschillende internetproviders kun je trouwens terecht op internetvergelijken.nl). Precieze cijfers van Videoland niet bekend, maar volgens verschillende schattingen zou Videoland op zo’n 600.000 abonnees zitten.

Amazon Prime Video

Het Amerikaanse bedrijf Amazon begon ooit als een online boekenwinkel, maar is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven van de wereld. Inmiddels doen ze veel meer dan alleen internet, maar hebben ze ook een eigen streamingsdienst – Amazon Prime Video. Amazon Prime is volgens sommige gebruikers een goed alternatief voor Netflix, wegens het andere aanbod van films en series.

Ziggo Movies & series

Groot voordeel: Ziggo Movies & Series heeft een samenwerking met HBO. Yep, die producent van populaire series als Sex and the City en Game of Thrones. Hierdoor kun je dus een aantal series kijken die voor andere streamingsdiensten niet beschikbaar gemaakt zijn. Ziggo Movies & Series is een aanvullend abonnement voor bestaande Ziggo-gebruikers.

Disney+

Onlangs is Disney begonnen met het uitbrengen van hun eigen streamingsdienst, waardoor je veel series of films gemaakt door Disney, ook thuis kunt bekijken wanneer je maar wil. Grappig feitje: Nederland was het eerste land ter wereld wat gebruik mocht maken van Dinsey+, ruim door de eerste release. Disney+ is goedkoper dan andere streamingsdiensten, 6,99 euro per maand. Klaar om nog een keer Assepoester te kijken?

Andere diensten

Er zijn ook een aantal andere streaming platformen, naast boven genoemde diensten, waar je terecht kunt voor de meest nieuwe films en series, alleen zijn deze illegaal. Een zeer bekende is Popcorn time. Er zijn uiteraard ook alternatieven voor Popcorn Time, maar wees je ervan bewust dat er consequenties hangen aan het gebruik van deze illegale diensten.

 

Wat zijn de gemiddelde energiekosten van een studentenkamer?

Previous article

Nieuwe look and feel in je woning? Gebruik deze tips

Next article

You may also like