Vrouwen & Lifestyle

Wat weet een interieurstylist dat jij niet weet?

0

Je huis (her)inrichten wordt door veel mensen gezien als één van de leukste dingen die er zijn. Het is niet voor niets dat Ikea geliefd is en dat woonboulevards op dagen als 2e paasdag* drukbezocht worden. Of het nou kleine decoratiespulletjes voor in je huis zijn, nieuwe meubels of een totaal andere nieuwe look: je huis opfleuren met iets nieuws is zo nu en dan heerlijk om te doen. Hier kun je een interieurstylist voor inschakelen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Wij bespreken wat tips & tricks van de professionals.

Bezoek de kringloop

Natuurlijk hebben de woonboulevards veel moois te bieden, maar de echte parels vind je vaak pas als je door de kringloop of een rommelmarkt loopt. Een zeer geliefde vlooienmarkt voor interieurproducten is bij de IJhallen, in Amsterdam-Noord. Voor slechts een paar euro kun je de mooiste dingen op de kop tikken.

Andere (geometrische) vormen

Wat interieurstylisten vaak goed kunnen, is out of the box denken. Zij zouden bijvoorbeeld veel eerder een ronde eettafel voorstellen, waar jij waarschijnlijk voor een rechthoekige eettafel was gegaan. Maar heb je de ruimte, overweeg dan zeker de keus voor een ronde eettafel. Zo heeft iedereen aan tafel zicht op elkaar en voer je makkelijk gesprekken in een groep.

Stijlen mixen

Veel mensen kiezen bij het inrichten van hun huis voor één stijl, die vervolgens in alles door komt. Maar veel interieurstylisten zullen je huis aanraden meerdere stijlen te mixen, zodat je huis wat minder direct uit een interieurmagazine lijkt, maar meer geleefd is. Grote zachte kussens staan bijvoorbeeld heel goed in een industrieel huis.

Durf te experimenteren met kleur

Veel mensen durven vaak niet te experimenteren met felle kleuren in hun huis, uit angst dat het er misschien ‘raar’ uit zal gaan zien of dat ze de felle kleuren zat gaan worden. Echter, wees hier niet bang voor! Interieurstylisten zullen ook willen experimenteren met felgroen of -geel en in zijn totaliteit kunnen felle kleuren juíst heel goed tot hun recht komen.

Eetkamerstoelen die perfect zijn voor onhandige mensen

Previous article

Stoppen met roken? Wat kun je doen?

Next article

You may also like