Tips

In het voorjaar de juiste tuinplanten kopen

0

Hoe langer de dagen grauw, grijs, nat en koud zijn, hoe meer je zin in het voorjaar krijgt, toch? Als je een tuin (of een leuk balkon of dakterras) hebt, is de start van het voorjaar vaak een goed moment om nieuwe planten en bloemen aan te schaffen. Maar bij tuinplanten kopen is het wel slim om vooraf je huiswerk goed te doen. Want wat zijn nu de meest geschikte planten en bloemen voor jouw tuin of balkon?

Neem eerst de huidige situatie op

Voordat je aan de slag kunt gaan met het kopen van nieuwe planten, doe je er allereerst verstandig aan om goed te kijken naar hoe je tuin er op dit moment voor staat. Loop alles rustig na van plek tot plek en ruim datgene op wat je niet meer mooi of nodig vindt. Als het goed is, zie je dan ook meteen welke voorjaarsbloeiers je nu al hebt en op welke plekken je eigenlijk nog mooie bloemen en planten mist.

De juiste tuinplanten uitkiezen

In het voorjaar is het leuk als de tuin straalt van al het moois dat je erin geplant hebt. Maar denk ook na over de periode na die tijd. Als je alleen voorjaarsbloeiers in je tuin plant, wordt het daarna wellicht een iets te saaie en kale bedoening? Neem die gedachte dus ook mee bij je overweging bij de aanschaf van nieuwe planten voor je tuin of balkon. En het kan natuurlijk ook nooit kwaad om vooraf inspiratie op te doen over wat er allemaal mogelijk is op tuingebied.

Welke voorjaarsplanten zijn dan geschikt?

Met voorjaarsbloeiende vaste planten zorg je ervoor dat je tuin beschikt over planten die maar wat graag hun bloemen aan je laten zien. Ze staan echt te trappelen om het voorjaar goed in te luiden. Enkele voorbeelden van dit soort bloemen zijn het gebroken hartje, de elfenbloem, longkruid en wildemanskruid. Andere voorjaarstoppers zijn de sleutelbloem of primula, de vrouwenmantel en de schoenlappersplant. Je zult het zien: kleurrijke bloemen en planten bezorgen je in een mum van tijd het ultieme lentegevoel. Bovendien creëren ze direct extra sfeer in je tuin of op je balkon.

Denk ook aan de juiste verlichting

Allemaal leuk en aardig, die nieuwe tuinplanten, maar vergeet ook zeker de verlichting van je tuin niet. In het voorjaar is het nog wat vroeger donker, dus als je ’s avonds nog van je tuin wilt genieten, is het handig als die tuin ook nog voldoende zichtbaar is. Misschien dat deze tips op het gebied van buitenverlichting je nog wat verder op weg kunnen helpen.

Wat kunnen ze allemaal detecteren met een oogmeting?

Previous article

Beste aircooler van 2021

Next article

You may also like

More in Tips