Tech & Gadgets

Tips voor het kopen van een videocamera

0

Videocamera’s hebben de laatste jaren vele technologische ontwikkelingen doorgemaakt. Door deze ontwikkelingen kan het gebeuren dat consumenten door de bomen het bos niet meer zien. Het wordt ze erg lastig gemaakt om een keuze te maken, want je moet op veel dingen letten. In deze blog geven wij je een aantal tips die je kan gebruiken bij het uitkiezen voor jouw perfecte videocamera!

Digitale fotocamera

Nu zal je misschien wel denken: fotocamera? Ja echt waar! Met de eerste digitale fotocamera’s was het eenvoudig om een korte videoclip op te nemen. De kwaliteit van de video was niet erg goed maar het was ideaal voor korte filmpjes die je kon gebruiken in bijvoorbeeld presentaties. Hedendaagse fotocamera’s kunnen in Full HD filmen met een maximale framerate van 25 fps en hoger. Ben jij iemand die af en toe een video wil opnemen en geen enorme bedragen aan een videocamera wil uitgeven? Dan is een digitale fotocamera misschien iets voor jou!

De beeldkwaliteit van een videocamera

Wanneer je een video aan het opnemen bent is het natuurlijk belangrijk dat dit gedaan wordt in de hoogst mogelijke kwaliteit. De kwaliteit van een video hangt grotendeels af van twee factoren: de lens en het type beeldsensor. Veel voorkomende beeldsensoren zijn de CCD-chip en de CMOS-chip. Over het algemeen beschikken duurdere videocamera’s over een CCD-chip en de goedkopere varianten over een CMOS-chip. Des te meer pixels de chip bevat, des te hoger de kwaliteit van het opgenomen beeld. Een CCD-chip bevat dus meer pixels dan een CMOS-chip.

Zoomvermogen

Met het zoomvermogen van een videocamera wordt beschreven hoever de videocamera het beeld dichtbij kan halen. De ene videocamera kan iemand op vijftig meter scherp in beeld krijgen terwijl de andere op vijf meter afstand al wazig wordt. Hoe verder je wil filmen, hoe meer zoomvermogen je nodig hebt. Zoomvermogen wordt ook wel ‘optische zoom’ genoemd. Voor het vastleggen van iets op vijf meter afstand is 12x optische zoom voldoende. Voor het vastleggen van jouw favoriete zanger op een festival is 12x tot 35x optische zoom nodig.

Kamera Express

Ben je van plan om binnenkort een videocamera aan te schaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van Kamera Express. Bij deze webshop vind je een uitgebreid aanbod met allerlei verschillende soorten videocamera’s. Wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact met ze op of bezoek één van de 13 winkels!

Belangrijke zaken om op te letten bij online betalingen

Previous article

Eerste hulp bij het inrichten van je studentenkamer!

Next article

You may also like