Tech & Gadgets

Tips voor het aankleden van je zoontje

0

Voordat jullie vertrekken om naar school te gaan, is het voor jou en de klein vaak nog tijd om de outfit van vandaag aan te trekken. Helaas gaat dit niet altijd heel soepel en zou het zomaar kunnen dat jouw zoontje de kleding van die dag helemaal niet zo leuk vindt. Om je wat tijd en moeite te besparen, hebben we in dit artikel een aantal tips verzameld die je een eindje op weg kunne helpen bij het aantrekken van jongenskleding van je zoontje.  

Laat hem meebeslissen over de kleding

Op het moment dat je zoontje mee heeft kunnen beslissen over zijn outfit, is de kans kleiner dat hij later zeurt dat hij de outfit niet leuk vindt – hij heeft hem immers zelf uitgekozen. Uiteraard is het wel belangrijk dat de kleine in staat is om zichzelf aan te kunnen kleden.

Zelf aankleden

Als kleintjes tussen de 2 en 4 jaar zijn, leren ze langzaam om hun kleding uit te trekken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld door bepaalde bewegingen hun jas uittrekken of leren ze om een rits te openen of hun veters open te kunnen trekken.

Begin makkelijk

Voor je kleintje is het natuurlijk we belangrijk dat kleding lekker zit. Zo kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor zachte kleding van stretch stof omdat jouw kind zich hier lekker in kan bewegen. Daarnaast is deze stretchy kleding ook makkelijker om aan te trekken.

Complimenten als het gelukt is

Het helpt om je kinderen positieve bekrachtiging te geven wanneer iets is gelukt. Naast dat deze positieve bekrachtiging ze motiveert om zich vaker aan te kleden, kan het ook hun zelfvertrouwen een boost geven wanneer je je kleintje(s) complimenteert over dat ze zichzelf hebben aangekleed.

Maak er een momentje van samen

Tot slot kan het enorm helpen wanneer jij en je zoontje echt een moment maken van het aankleden. Ga er samen goed voor zitten, bespreek door wat lastig is tijdens het aankleden of waarmee je hem nog kunt helpen. Tot slot kunnen jullie even evalueren: welke kledingstukken zitten goed, en welke moeten toch nog net iets anders aangetrokken worden?

Energietarieven: dit wil je erover weten 

Previous article

Cadeautips voor iemand die je nog niet zo lang kent

Next article

You may also like