TipsVrouwen & Lifestyle

Wat te doen tegen haaruitval?

0

Voor vrouwen is hun haar vaak heel belangrijk. Zit je haar goed, dan zie je er gelijk een stuk beter bij. Als de kapper het een keer te kort heeft geknipt of je geprobeerd hebt het zelf te verven (wat niet goed is uitgepakt) dan is dat ook echt een ramp.  Een ander hairdisaster is haaruitval. Hoewel we het liefst allemaal een zo vol mogelijke coupe willen en sommige mensen hier zelfs haarextensions voor nemen, zal helaas je haar soms uitvallen tegen je zin in. Wanneer je echter de juiste (natuurlijke!) haarverzorging gebruikt, zoals die van Hairlust, zul je zien dat je haar een stuk gezonder is en minder snel uitvalt. In dit artikel geven we je tips wat je het beste kunt doen als je last hebt van haaruitval.

Borstel vol haren?

Haaruitval is voor veel meiden misschien een grote zorg, als je borstel vol met haren zit hoeft dat echt niet altijd iets ergs te betekenen. Per dag verlies je namelijk sowieso zo’n 90 tot 100 haren. Dat is volkomen normaal. Als je echter buitensporig vele haar verliest en je hand niet door je haar kan halen zonder dat er veel meekomt, dan is er misschien iets anders aan de hand.

De juiste haarverzorging

Gezond haar begint bij de juiste haarverzorging. Als je gebruik maakt van een shampoo en conditioner van de drogist, vol met sulfaten en parabenen, dan zal je haar minder gezond zijn, lijken en aanvoelen.

woman in white long-sleeved shirt standing in front of pink wall

Ijzertekort

Soms ontstaat haaruitval door een ijzertekort. Herken je ook dat je soms door te snel opstaan je je ineens slap voelt of sterretjes voor je ogen ziet? Dit zou ook door ijzertekort kunnen komen. Dit kun je redelijk gemakkelijk aanpakken door meer ijzer binnen te krijgen, bijvoorbeeld door je voedingspatroon aan te passen. Ijzer kun je binnen krijgen door (rood) vlees, vis en lever te eten. Niet echt geschikt voor vegetariërs, dus. Je kunt dan ook appelstroop eten om alsnog ijzer binnen te krijgen. Opgelet: tijdens je menstruatie heb je nog meer ijzer nodig dan normaal. Dit kan ook betekenen dat je haar tijdens je menstruatie wat futlozer is dan normaal.

Vitamines

Je kunt de conditie van je haar onderhouden door extra veel vitamine B, C en Zink te nemen. Zo zorg je ervoor dat de wortels van je haar gezonder zijn waardoor het haar minder snel zal uitvallen en je er langer mee doet. Deze vitamines kun je halen door de juiste voeding te eten, maar zou je ook kunnen slikken door vitaminepillen aan te schaffen.

Genoeg water drinken

Soms lijkt het wel alsof ‘water drinken’ de remedie tegen alles is. Meer water drinken zorgt voor een betere huid, betere gezondheid, helpt je bij afvallen én het bevordert je spijsvertering. Daarnaast kan het dus ook zorgen voor… minder haaruitval! De opbouw van je haar heeft veel water nodig om het proces van haargroei in werking te zetten. Om dat te bevorderen is het dus slim om veel water te drinken.

Alopecia Androgenetica

Soms hebben mensen last van Alopecia Androgenetica, een aandoening waarbij zowel mannen als vrouwen plaatselijk of geheel kaal worden. Alopecia Androgenetica is genetisch bepaald en ziet er bij iedere persoon anders uit. Schrik echter niet want er bestaan zeker middelen die deze aandoening tegen gaan. Zo kan je het proces afremmen, stoppen en soms zelfs omkeren. Het blijft daarentegen een genetische aandoening dus je zult het altijd blijven houden en ook kunnen doorgeven aan nageslacht.

Zo maak je het perfecte verlanglijstje

Previous article

Girls night? 5 ideeën voor jou en je BFF

Next article

You may also like

More in Tips