Tips

Cadeautips voor iemand die je nog niet zo lang kent

0

Af en toe is het wel héél lastig om een cadeau voor iemand te verzinnen. Dat is het al voor de mensen die heel dichtbij je staan. Wanneer het echter ook nog eens iemand betreft die je nauwelijks kent, dan lijkt het bijna onmogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de zus van je (nieuwe) vriend of een collega die zich pas enkele weken geleden bij het team heeft gevoegd. Je wilt wel graag iets geven, maar je hebt werkelijk geen idee wat. Gelukkig lijkt de oplossing niet altijd even ver weg te liggen. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden. Ook wanneer je de ontvanger in kwestie nog niet zo lang kent. Laat je inspireren door de volgende cadeautips en kom nooit meer ergens met lege handen aan.

Zeg het met bloemen

Oké, toegegeven, het is misschien niet het meest originele cadeau. Wel eentje die bij vrijwel iedereen in de smaak valt. Vooral bij vrouwen. Als je dus niet weet wat je moet geven, is een bos bloemen eigenlijk altijd wel een goede keuze. Kies hierbij wel voor universele bloemen. Bloemen waar iedereen van geniet. Denk bijvoorbeeld aan een bos rozen laten bezorgen. Rozen hebben altijd een streepje voor.

Heb je geen idee of de persoon in kwestie groene vingers heeft? Laat je dan informeren door de bloemenverkoper en ga op zoek naar bloemen die door vrijwel iedereen verzorgd kunnen worden.

Nog een groot voordeel van bloemen is dat ze ook nog eens voor vrijwel iedere gelegenheid gegeven kunnen worden. Een feestelijk boeket met een verjaardag of jubileum, een hart-onder-de-riem boeket om iemand sterkte te wensen of zelfs een rouwboeket bij overlijden van een dierbare van deze persoon. Met bloemen kan je meer zeggen dan woorden ooit uit zullen kunnen drukken. Dit is dan ook een universeel cadeau en erg geschikt voor mensen die je nog niet zo goed kent.

Lekkere hapjes en zoetigheid

Sta je het liefst uren in de keuken in je vrije tijd? Dan is het misschien ook leuk om deze voorliefde voor koken en bakken te gebruiken bij het realiseren van een mooi cadeau voor deze persoon. Want wie houdt er nou niet van zelfgemaakte lekkernijen? Hiermee laat men immers heel goed zien dat ze er echt de tijd voor hebben genomen om iemand op iets lekkers te trakteren. Zo laat je zien dat je deze persoon waardeert.

Let op: het is wel goed om van tevoren even (bij de mensen in zijn of haar nabije omgeving) te controleren of er geen sprake is van allergieën of een vegetarische of vegan levensstijl. Het zou toch jammer zijn als je iets cadeau geeft wat hij of zij niet mag hebben.

Een gezellige lunch

Ken je deze persoon nog helemaal niet zo goed? Maar zou je hem of haar wel graag beter willen leren kennen? Dan is dit natuurlijk ook een heel mooi cadeau om te geven. Een afspraak om elkaar later wat beter te leren kennen. Bijvoorbeeld door gezellig (of met een groepje) wat te gaan eten. Jij trakteert natuurlijk.

Tips voor het aankleden van je zoontje

Previous article

De top 3 trends van deze zomer

Next article

You may also like

More in Tips