Tech & Gadgets

3 tips voor het aanschaffen van een nieuwe tuinset

0

Een tuinset schaffen we vandaag de dag niet meer alleen aan voor de lente of de zomer. Door mooie overkappingen en buiten openhaarden zitten we het liefst heel het jaar buiten. Maar dan zitten we wel graag op mooie en comfortabele stoelen en eten we van een mooie tuintafel. Daarom in deze blog 3 handige en bruikbare tips voor het aanschaffen van een tuinset. 

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten tuinmeubels te koop. De vraag is dan ook niet waar je moet zoeken voor de beste aanbieding tuinset. Maar de vraag is: wat ga je kopen?  Laten we snel kijken naar de tips. 

1. Ga voor een tuinset die past bij de style van je tuin 

Er is zoveel te vinden dat je haast door de bomen het bos niet meer ziet. Ga daarom je eerst oriënteren op de style die past bij jou en je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een moderne set of juist meer een bohemian look. Wil je tijdloos of ga je voor juist meer authenticiteit? Ga je voor hout of ga je voor metaal? Op deze manier kom je globaal in de richting van jouw nieuwe tuinset.

2. Hoeveel plek moet er straks zijn?

Een bistrosetje voor 2 personen of een complete picknicktafel voor 10 personen is natuurlijk wel een groot verschil. Bedenk daarom bij jezelf of een grote tafel of een kleine tafel nodig hebt. Je kan er ook voor kiezen om meerdere hoekjes te maken. Bijvoorbeeld een setje in de ochtendzon voor twee personen. En een uitgebreide zithoek voor als heel de familie er is. Hierbij geldt ook de regel: koop niet te klein. Heb je een grote tuin? Dan kan het minder mooi ogen als er een te kleine tafel komt te staan. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor een te grote tafel op een klein balkon. Zorg dat je goed uitmeet wat er straks moet komen te staan. 

Balkon stylen? In deze blog lees je er meer over!

3. Style je tuinset af met de juiste kussens 

Misschien is dit nog wel het allerleukste gedeelte en dat is het afmaken van de nieuwe tuinset. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe mooie kussens. Maar nieuw servies of mooie kaarsen misstaat natuurlijk ook niet. Nog een extra tip: bewaar deze kussens in een mooie opbergbox. Zo blijven ze seizoen na seizoen mooi! 

Op zoek naar een professional voor je tuin? Hier moet je opletten

Previous article

Geld lenen op een verstandige manier

Next article

You may also like