Tips

Sportschoenen koopadvies per sport

0

We denken steeds meer aan onze gezondheid en daar hoort beweging bij. We sporten steeds vaker in de sportschool, maar ook teamsport of hardlopen is weer terug van weggeweest. Dat sporten doe je het liefst in een outfit die prettig en mooi zit, maar het is ook erg belangrijk dat je sportkleding de juiste ondersteuning biedt. Dit geldt al helemaal voor sportschoenen. Wanneer je de verkeerde schoenen draagt, vraag je om blessures. Daarnaast motiveert het extra als je mooie en goede sportschoenen aan je voeten hebt tijdens het sporten. Check voor de zekerheid even het lijstje hieronder. Zo weet je zeker dat je de beste schoenen hebt voor de sport die jij beoefent.

Tennis

Óf je er nou goed in bent of niet: tennissen is niet alleen goed om fit te blijven, maar ook gewoon leuk om te doen! Het fijne aan tennis is dat je het met minimaal twee mensen kan doen en zo heb je een stok achter de deur om de sport regelmatig te beoefenen. De tennisschoen heeft wel een aantal eisen waar hij aan moet voldoen. Hij moet namelijk grip hebben, stabiliteit, maar ook een zekere schokdemping. Dat laatste is erg belangrijk om blessures te voorkomen. Ook de ondergrond waar je vaak tennist, is iets waar je rekening  mee moet houden bij aanschaffen van een goede tennisschoen. Wanneer je op omnicourt, kunstgras of smashcourt speelt, is een grover profiel onder je schoen aan te raden. Wanneer je meer op gravel speelt, voldoet een visgraat profiel.

Hardlopen

De sport die door de meeste mensen wordt beoefend, is hardlopen. Het is een sport die je gemakkelijk op elk moment van de dag of avond kunt uitvoeren en je hebt er niet veel voor nodig. De enige investering die je moet doen, is de investering in hardloopschoenen. Wanneer je op normale schoenen gaat rennen of op hardloopschoenen die niet goed om je voeten passen, lig je in no-time met blessures op de bank. Laat je dus goed adviseren in een winkel gericht op hardloopschoenen. Heb je daar geen tijd, zin of budget voor? Dan zijn New Balance hardloopschoenen of Nike hardloopschoenen twee goede merken waar je op kan vertrouwen.

Wandelen

Wanneer je niet mega sportief bent of door ongemakken niet intensief wil sporten, dan is wandelen echt een uitkomst. Langdurige wandelingen zijn goed voor je lichaam en geest. Voor fanatieke wandelaars is het aan te raden om een paar goede stappers aan te schaffen. Door op goede wandelschoenen te lopen, voorkom je open wonden en grote blaren. Een tip voor het kopen van wandelschoenen is dat je ze het beste in de middag kan kopen. Rond die tijd heb je al een aantal stappen gezet en zijn je voeten vaak wat dikker. Daarnaast is het handig om te bepalen waar je vaak wandelt. Een lage schoen is bijvoorbeeld prettig voor wandelen op vlakke oppervlaktes, maar een hoge schoen biedt steun om de enkel voor het klimmen naar verschillende hoogtes.

Fitness

Ook fitness is iets wat een hoop mensen wekelijks doen om aan hun beweging te komen. Fitnessschoenen moeten multifunctioneel zijn. Je wil namelijk dat de schoen comfortabel zit, maar je moet ook goed met de schoen kunnen springen en rennen. Tot slot is het ook prettig als de schoen goed ventileert en stevig is. Zo voorkom je zweetvoeten én natuurlijk blessures.

De beste Fitnessapparatuur van 2019 – Met deze apparaten ben je binnen no-time fit

Previous article

Wat mag niet ontbreken in een goede keuken? En waar op te letten!

Next article

You may also like

More in Tips