Tips

Wat mag niet ontbreken in een goede keuken? En waar op te letten!

0

Of we het nou leuk vinden of niet: we bevinden ons dagelijks in de keuken. Je maakt dus intensief gebruik van de apparatuur in je keuken en dat betekent dat je keukenapparatuur op zijn tijd toe is aan vervanging. Juist doordat je de apparatuur in de keuken vaak gebruikt, is het geen overbodige luxe om hierin te investeren. Je wil tenslotte niet dat je pas aangeschafte koelkast na twee jaar alweer toe is aan vervanging. Om je een handje op weg te helpen met de renovatie van je keuken hebben we het broodnodige voor je op een rijtje gezet.

Een goede oven is key

De oven is een veel gebruikt apparaat in de keuken en daarom is het belangrijk dat je een weloverwogen keuze voor een nieuwe oven maakt. Er zijn verschillende ovens waar je uit kan kiezen. Zo heb je gasovens, conventionele ovens, heteluchtovens, magnetronovens, stoomovens en inbouwovens. Bedenk goed voor je overgaat op je aankoop waarvoor je je oven het meeste gaat gebruiken. Daarnaast wil je dat je oven makkelijk in onderhoud en energiezuinig is.

Bespaar tijd met een vaatwasser

Hoe gezellig met de hand afwassen ook kan zijn; we bewaren dat toch liever voor op de camping. Na een lange dag werken wil je niets liever dan je vuile vaat snel wegwerken en op de bank ploffen. Een vaatwasser is in dit geval best een belangrijk element in je keuken en hij helpt je een handje in het huishouden. Bij een vaatwasser kan je kiezen tussen een vrijstaande vaatwasser, een onderbouw vaatwasser of een inbouw vaatwasser. Check ook even het energielabel van de vaatwasser. Een energiezuinige vaatwasser scheelt namelijk ontzettend in de portemonnee en is ook goed voor het milieu.

Een elektrische plaat of gasfornuis?

Zonder gasfornuis is jouw keuken geen keuken. Het gasfornuis is simpelweg onmisbaar en iets waar je in mag investeren. Bekijk sowieso van tevoren hoeveel ruimte je nodig hebt tijdens het koken. Kook je vaak voor grote groepen? Dan is het aan te raden om te kijken naar minimaal een 5-pits gasfornuis. Daarnaast is het handig om te bepalen of je wil koken op een elektrische plaat óf dat je het liever bij het oude vertrouwde gasfornuis houdt. Een groot voordeel van een elektrische plaat is dat hij een stuk zuiniger is in gebruik.

De koelkast

De koelkast kan natuurlijk niet in het rijtje missen. Een fijne koelkast in je keuken is een must. Bedenk goed hoeveel ruimte je in je keuken hebt en hoeveel je nodig hebt. Wanneer je alleen een kleiner model koelkast kwijt kunt in de keuken, kun je er natuurlijk voor kiezen om ergens anders in het huis een grotere koelkast met vriezer te plaatsen. Verder is het handig om te bedenken wat voor extra functies je op je koelkast wil hebben. Ga je voor een simpel model zonder toeters en bellen óf wil je bijvoorbeeld een ijsblokjesmachine in je koelkast verwerkt hebben? Eén ding is zeker; er is keuze genoeg.

Sportschoenen koopadvies per sport

Previous article

Het leukste speelgoed voor buitenspelen in 2019

Next article

You may also like

More in Tips