Tech & Gadgets

Refurbished telefoon kopen? Hier moet je op letten!

0

Je hebt onlangs vast weleens gehoord over het aanschaffen van een refurbished telefoon. Het engelse woord ‘refurbished’ is een letterlijke vertaling van ‘gereviseerd’ in het Nederlands en dit refereert ook naar wat het precies inhoudt: een product wordt hergebruikt nadat het gecontroleerd en gerepareerd is. Toch vraagt men zich vaak af of een refurbished product wel te vertrouwen is en of het even goed functioneert als een nieuw product. De prijs van een refurbished telefoon bijvoorbeeld is meestal veel aantrekkelijker dan een compleet nieuwe telefoon, maar toch moet je altijd goed blijven opletten wat je aanschaft. Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij een overzicht gemaakt van handige tips waar je op kunt letten voor als je een refurbished telefoon wilt kopen.

Durf te vergelijken

Er zijn vele aanbieders van refurbished iphones, waarbij de prijs en kwaliteit ook verschillen. Bovendien verschillen de gegeven garanties ook van zes maanden tot bijvoorbeeld twee jaar. Het is belangrijk dat je een refurbished telefoon aanschaft bij een betrouwbare website of in een winkel met een goed keurmerk. Er zijn ook meerdere websites waarbij je de aanbieder kan checken op betrouwbaarheid. 

Kies de juiste iPhone

Het is maar net wat je zoekt, want op het moment is bijna elke iPhone te vinden voor iedere behoefte en prijs. Als je niet per definitie de nieuwste iPhone wilt, zijn er genoeg oudere modellen op de markt die wat gunstiger geprijsd zijn. Maar bevalt jou de nieuwste technologische snufjes wel, zoals een A13 bionic-chip die snel en efficiënt is? En dat een telefoon compleet bestand is tegen water? Misschien is de iphone 11 refurbished dan wel wat voor jou. Als de nieuwste iPhone modellen jou toch meer aanspreken en je niet per se overweegt een refurbished product aan te schaffen, kan je ook altijd nog een iphone se 2022 abonnement overwegen. 

Laat je informeren

Het verschilt ontzettend in wat voor staat de refurbished telefoon zich verkeert en het is dan ook belangrijk om voor je aankoop je goed te laten informeren over het product. Het is belangrijk dat de aanbieder duidelijk is over hoe het product eruit ziet en in welke staat het zich verkeert. Als bepaalde beschadigingen goed zichtbaar zijn, is het vanzelfsprekend dat er ook minder gevraagd wordt voor het product. Zodra je je goed informeert, weet je ook wat je kan verwachten van het product. 

Verdiep je in de voordelen

Het aanschaffen van een refurbished telefoon heeft twee grote voordelen, namelijk het feit dat het zowel een goedkopere als een duurzamere optie is. Je bespaart veel door het aanschaffen van een refurbished iPhone ten opzichte van een nieuwe iPhone. Daarnaast is het ook nog eens een duurzamere optie, aangezien het hergebruiken van een iPhone een stuk beter is voor het milieu. Door de telefoon in een ‘nieuw hoesje’ te verkopen wordt de levenscyclus verlengd van het product. Op deze manier ben je én voordeliger uit voor jezelf, maar draag je ook bij aan een circulaire economie. Doordat je bespaart op de productie van een nieuwe telefoon, zorgt een refurbished iPhone voor gemiddeld maar liefst 27 kilo minder CO2 uitstoot. En wist je dat een refurbished iPad zelfs tot 80 kilo minder CO2 uitstoot oplevert?

Geef jouw uitstraling een boost met sieraden

Previous article

Een wijnkelder voor vrouwen

Next article

You may also like