TipsVrouwen & Lifestyle

Een wijnkelder voor vrouwen

0
close up photography of wine glasses

Elke vrouw houdt er wel van. Een lekker wijntje bij het eten, na het werk of samen met vriendinnen op de bank. Wij drinken wijn als geen ander en weten precies wat we lekker vinden en welke wijn goede kwaliteit heeft. Wat is er nou mooier dan je eigen wijnkelder hebben? Bij een wijnkelder denken we vaak aan een echte mannen kelder met weinig decoratie. Een simpele en praktische wijnkelder. Toch kun je zo’n wijnkelder prima een vrouwelijke sfeer geven, Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van wijnmeubels. Hierdoor wordt het een echte vrouwen wijnkelder. 

De praktische kant van de wijnkelder

Een wijnkelder moet natuurlijk aan een paar vereisten voldoen. Dit zodat de wijn in de beste staat blijft. Zo moet een wijn altijd koel bewaard worden, maar ook niet te koel. Een stabiele temperatuur tussen 10 en 14 graden is het beste voor de wijn. Ook moet de ruimte vochtig zijn. De beste luchtvochtigheidsgraad ligt tussen 60% en 80%. Dit is van belang zodat de kurk niet uitdroogt. Als de kurk uitdroogt dan krimpt deze. Zo kan er zuurstof bij de wijn komen wat de kwaliteit van de wijn kan beïnvloeden. Tot slot is het nog belangrijk dat het donker is in de wijnkelder. De wijn houdt zich het beste als er geen Uv-straling  invloed heeft op de wijn. Bijna geen enkele kelder voldoet uit zichzelf aan al deze vereisten. Het zal dus even werk zijn om de basis van de wijnkelder te leggen. Maar daarna kan het aankleden met wijnmeubels beginnen. 

Lees verder: Een licht roze wijn. Hoe lang kun je Rosé bewaren?

Een vrouwen wijnkelder maken

Gezien de lage temperatuur en de hoge luchtvochtigheid waarin de wijn moet liggen is het lastig om een wijnkelder goed aan te kleden en te benutten. Je zou een afscheiding kunnen maken tussen de wijnkelder en de rest van de kelder. Zo kun je een leuk barretje naast de wijnkelder maken waar jij en je vriendinnen kunnen genieten van de beste wijn. Je kunt hartstikke leuke wijnmeubels kopen. Zo krijg je krukjes in de vorm van een kurk en tafeltjes gemaakt van een wijnvat. Deze wijnmeubels maken je wijnkelder een stuk gezelliger. Kleed het aan met gezellige sfeerverlichting zodat je niet in het donker zit.

Lees verder: Een fris en fruitig wijntje. Hoe lang kun je witte wijn bewaren?

Je eigen wijnmeubels maken 

Om er een leuk DIY project van te maken kun je ook je eigen wijnmeubels en wijndecoratie maken. Gebruik bijvoorbeeld een oude wijnfles om een leuke tafellamp mee te maken. Dit doe je simpelweg door een slinger kerstlampjes in de fles te duwen. Ook met de oude kurken kun je ontzettend leuke dingen maken. Zo kun je een simpel tafelblad bekleden met de kurken en hier eventueel nog een glazen plaat overheen leggen. Zo krijg je een fantastisch leuke wijntafel. Haal dus je creatieve kant naar boven en maak je eigen vrouwen wijnkelder. 

Over hetzelfde thema: Wat is een rood wijntje toch heerlijk. Hoelang kun je rode wijn bewaren?

Refurbished telefoon kopen? Hier moet je op letten!

Previous article

De voordelen van een online marketing bureau

Next article

You may also like

More in Tips