Tech & Gadgets

Krijg je altijd een BKR registratie wanneer je op afbetaling shopt?

0

In Nederland staan zo’n 11 miljoen mensen geregistreerd bij Stichting BKR. Dat houdt in dat zij een lening hoger dan 250 euro open hebben staan. In deze gevallen word je geregistreerd. Maar er zijn uitzonderingen en dingen waar je op moet letten als we het hebben over shoppen en een BKR-registratie. In deze blog vertellen we daar over! Lees je mee?

Online shoppen, wat is dat toch een uitvinding. Je kunt overal en op elk moment van de dag jouw virtuele winkelmandje volstoppen met de mooiste, tofste en vetste nieuwste items. Maar overal hangt een prijskaartje aan en als je het bedrag niet direct kunt betalen, dan kun je altijd nog kiezen voor achteraf betalen of betalen in gedeeltes. Direct geld lenen, betekent dat. Het voelt wellicht niet direct als een lening, maar het valt wel degelijk onder het kopje. We zullen het je uitleggen.

Automatisch aangemeld

Er zijn een aantal situaties waarbij je automatisch wordt aangemeld bij Stichting BKR. Koop jij jouw nieuwe kleren online terwijl je meer dan 250 euro in het rood staat? Dan word je geregistreerd bij Stichting BKR. Het geld dat je gebruikt voor de kleren is tenslotte niet van jou, het is van de bank. Dat betekent dat het een kleine lening is.

Een andere veelvoorkomende situatie bij online winkelen is de creditcard. Met een creditcard gebruik je ook geld dat niet jouw geld, wat snel geld lenen eigenlijk is. Je betaalt het tenslotte gespreid terug aan de bank. Ook dit is een lening zodra het meer dan 250 euro betaalt en je wordt aangemeld in het register voor BKR.

Tegenwoordig zie je ook op heel veel online websites het volgende staan: koop nu en betaal later. Hierdoor stel je de betaling uit. Dat betekent dat je ergens nog een schuld hebt openstaan. Bedraagt het bedrag meer dan 250 euro dan is dat wederom een lening waarvoor je wordt geregistreerd.

Kredietverstrekkers

Al deze webshops waarbij jij bedragen op afbetaling betaald zijn kredietverstrekkers. Net zoals wanneer jij iets koopt waarbij je in het rood komt te staan. Kredietverstrekkers melden jouw microlening aan bij deze stichting op het moment dat het meer dan 250 euro bedraagt. Dit gebeurt trouwens altijd op dezelfde manier. Hierdoor kunnen er geen verschillen ontstaan. Je creëert hiermee ook een volledig overzicht van al jouw eigen leningen. En je kunt zien wat je al hebt afbetaald.

Hoe ideaal online winkelen dus lijkt, je moet het wel bewust doen. Bewust shoppen houdt in dat je niet zomaar alles op afbetaling koopt, want een BKR-registratie kan je nog lang achtervolgen. Bijvoorbeeld als je een woning wilt kopen of als je écht een keer lening nodig hebt. Daarnaast maakt dit het shoppen nog duurder. Als je geld gebruikt dat niet van jou is.

Let op, geld lenen kost geld

Wil je dus letten op je geld en op je aankopen? Maak dan een overzicht van je vaste lasten en houd dat naast je inkomen. Hierdoor kun je precies zien hoeveel je straks kunt uitgeven aan nieuwe schoenen, de mooiste jeans en de gaafste tassen.

 

5 auto-pimping-tips voor meiden 

Previous article

Krullend haar verzorgen: trucjes en haarproducten

Next article

You may also like