Fun & VerstandigTips

Middagdipje? Zo word je weer scherp

0

We hebben er allemaal wel eens last van. Een dipje, meestal zo in de loop van de middag. Het beste is er wel even vanaf, en dat terwijl we toch nog aardig wat uurtjes door moeten. Hoe los jij dat op? Hoe zorg je ervoor dat je het dipje weer te boven komt, en de rest van de dag nog wat waard bent?

Inkoppertje: drink een kopje koffie

Het is nogal een inkoppertje, maar wel eentje waar een wetenschappelijke onderbouwing achter zit. Merk je dat je nogal zit in te dutten en ben je echt allesbehalve scherp? Neem dan een kopje koffie. Grote kans dat je je hierna weer een stuk scherper en actiever voelt.

In koffiebonen zit cafeïne, dat merkte men eeuwen geleden al toen men voor de grap eens de vrucht en pit van de koffieplant probeerde op te eten. Dat was geen succes, want vreselijk bitter, maar wat wel meteen opviel was het effect dat deze bijzondere vrucht had op de concentratie en het energieniveau. Om die reden is er vervolgens lang gezocht naar een manier om die vieze vrucht om te zetten naar iets dat wél eetbaar of drinkbaar was. Die werd pas gevonden nadat de pit werd gedroogd, geroosterd en vermalen. Liet je dit goedje vervolgens trekken in water, en filterde je de restanten daar weer uit, ontstond er een prima drankje, dat we tegenwoordig nog steeds wereldwijd drinken.

Haal wat frisse lucht

Niet zo’n koffiedrinker? Er zijn meer manieren om weer scherp te worden. Een beetje frisse lucht, een flinke lading zuurstof, kan soms ook wonderen verrichten. Zeker wanneer de ruimte waarin je werkt wat bedompt aanvoelt kan dit een goede manier zijn om je hoofd even op te frissen. Goede kans dat je echt wel wat extra zuurstof kon gebruiken, en je je snel weer wat beter voelt. Vergeet ook niet om vervolgens even een raam open te zetten, anders ben je snel weer terug bij af.

Doorbreek je routine

Het is vaak de routine van de dag die ons ook wat suf en gezapig kan maken. Als je zo’n dag hebt die zich op die manier maar een beetje voortsleept, kun je zelf ook al snel wat suf en gelaten worden. Dan is het goed om eens te proberen wat van die gewoontes en routines te doorbreken. Eens iets anders te doen in je pauze, even een ommetje maken bijvoorbeeld. Maar ook eens iets anders eten of drinken dan je gewend bent kan je helpen die sleur uit te komen, en je hersenen weer even op scherp te zetten. 

Geld lenen op een verstandige manier

Previous article

Leer waarom online casino’s beter uitbetalen

Next article

You may also like