Vrouwen & Lifestyle

Intermittent Fasting voor vrouwen: is het gezond en effectief?

0

Binnen de sportwereld is er steeds meer aandacht voor intermittent fasting. Geen zorg als deze term bij jou geen belletje doet rinkelen, want de trend is nog vrij nieuw. Mede daardoor is er nog niet heel veel kennis over de effectiviteit ervan en de eventuele effecten en gevolgen. Benieuwd wat de laatste onderzoeken zeggen over het effect van intermittent fasting? Lees dan gauw verder, want wij bespreken wat intermittent fasting voor jou als vrouw kan doen.

Verschil vrouwen en mannen

Er is nogal wat verschil in wat vrouwen en mannen dagelijks nodig hebben qua eten. Zo ook als het op intermittent fasting aankomt. Er is namelijk uit empirisch onderzoek gebleken dat vrouwen gevoeliger zijn voor (tijdelijke) periodes van vasten of minder eten. Ook zouden vrouwen sneller last krijgen van het verliezen van energie dan mannen. Dit verschilt echter wel per vrouw.

De vastperiode

Op basis van onderzoek blijkt een vastperiode tussen de 14 en 16 uur het meest effectief. Dat betekent dat er 8 tot 10 uur per dag oer blijft waarin er gegeten mag worden. Stel dat je je ontbijt uitstelt tot 12:00 uur ’s middags, dan kun je blijven eten tot 20:00 uur ’s avonds. Daarna begint het vasten weer.

Gewenning

Het duurt even voordat je biologische klok gewend is aan nieuwe eetritme, kan het wel even duren. Denk minimaal aan twee weken. Ook dit verschilt per individu: het zou ook kunnen dat je lichaam helemaal niet kan wennen aan dit dieet schema.

Longitudinale studies

Er zijn wel onderzoeken geweest naar de werking van Intermittent fasting, maar geen van deze heeft opvallende uitkomsten opgeleverd. Dat zou ook kunnen komen doordat er nog geen onderzoeken zijn geweest die de lange termijngevolgen van intermittent fasting hebben kunnen onderzoeken, omdat het een relatief recente manier van diëten is.

aardbeien, achtergrond, ananas

Gevaar

Diëten, in alle vormen, is niet zonder gevaar. Ook bij intermittent fasting zijn er een aantal negatieve bijwerkingen die je zou kunnen ervaren van het zo drastisch veranderen van je eetpatroon. Het zou zomaar kunnen dat het volgen van een intermittent fasting dieet zorgt voor duizeligheid, misselijkheid of hoofpijn.Bij te erge klachten is het verstandiger om te stoppen met het dieet.

De voordelen van de zijdezachte kleding van bamboe

Previous article

Dit moet je vooral niet doen als je een jas wilt wassen

Next article

You may also like