TipsVrouwen & Lifestyle

De voordelen van de zijdezachte kleding van bamboe

0

Wie had dat gedacht; een t-shirt, sokken en zelfs ondergoed van bamboe. Je zal geen ander textiel meer willen als je eenmaal bewust bent van de voordelen voor zowel het lichaam als het milieu. In dit artikel worden de bamboevezel, bamboe kleding en de voordelen van bamboe besproken.

De bamboevezel

De bamboevezel, oftewel bamboe is een fijn materiaal dat in 2001 door Chinese studenten aan de Universiteit van Peking werd gebruikt in een kleding experiment. ‘’Hoe kun je met een snelle reactie van de poriën en een niet werkende anti-transpirant deodorant toch nog het zweten bestrijden?’’ Dit was het uitgangspunt van de Chinese studenten om de vezel nader te bekijken.

Uit hun onderzoeken en experimenten bleek al snel dat bamboe zeer geschikt is. De bamboevezels bieden diverse mogelijkheden. Deze mogelijkheden zal ik in de volgende alinea’s met jullie bespreken.

Ondergoed van bamboe

Ondergoed van bamboe klonk in 2001 nog onrealistisch. Maar zo gek is het ook weer niet. Een boxershort van bamboe voor heren en slips en strings voor dames worden steeds meer gedragen. De producten verschillen per retailer, maar de meest voorkomende varianten zijn: ondergoed, sokken, shirts, singlets en tops. Ben je benieuwd naar het aanbod? Bekijk dan het bamboe shirt van Bamboo Basics.

35% meer CO2 opnemen

De bamboevezel brengt zowel voordelen voor het milieu als de drager. Het belangrijkste voordeel is dat de bamboevezel 35% meer CO2 opneemt dan andere planten en 10x meer oplevert bij oogsten dan katoen!

Andere voordelen voor het milieu zijn:

  • De bamboeplant is waterbesparend
  • De bamboeplant is het snelst groeiende gewas
  • De bamboeplant maakt zelf antibacteriële stoffen aan. Er zijn dus geen bestrijdingsmiddelen nodig zoals pesticiden of insecticiden.

De voordelen voor de drager zal jou nog enthousiaster maken. Deze voordelen zijn namelijk:

  • De stof voelt soepel en zijdezacht aan.
  • Bamboetextiel zit warm, maar is daarnaast ook ademend. In de zomer zal je dus minder snel zweten en tijdens de winter blijf je nog voldoende warm.
  • De bamboevezels zorgen ervoor dat vocht sneller absorbeert en verdampt. Bamboe neemt tot zo’n 70% meer vocht op dan katoen!
  • Bamboe filtert zo’n 98% van de schadelijke UV-stralingen.
  • Heb je een gevoelige huid of bepaalde allergieën? Dan is bamboe ondergoed perfect! Bamboe is namelijk anti-allergeen.

Kortom, met de komst van de bamboevezel en bamboekleding zijn steeds meer consumenten en producenten tevreden De logische verklaring hiervoor is dat de vezel voordelen met zich meebrengt voor zowel het milieu als consument.

Meer chronische aandoeningen bij vrouwen dan bij mannen

Previous article

Intermittent Fasting voor vrouwen: is het gezond en effectief?

Next article

You may also like

More in Tips