Tips

Het leukste speelgoed voor buitenspelen in 2019

0

We zitten te veel en dat baart artsen en onderzoekers zorgen. Doordat we de dag vaak zittend doorbrengen gebruiken we onze spieren te weinig en dat terwijl onze spieren het belangrijkste orgaan van ons lichaam is. Je spieren houden je stofwisseling in balans en ze zorgen ervoor dat je niet eindigt met een vergrote kans op diabetes. Het te veel en te vaak zitten, komt in alle lagen van de samenleving voor, maar onder jongeren is het probleem het grootst. Deze groep zit namelijk ruim tien uur per dag! Om ervoor te zorgen dat kinderen niet ook hun hele dag zittend doorbrengen, is het van belang dat we ze op vroege leeftijd naar buiten sturen. Zo wennen ze eraan om in beweging te blijven en zal dit later ook een gewoonte worden. Alleen hoe gaat je kind (met plezier) naar buiten?

Maak buitenspelen aantrekkelijk

Doordat er binnen veel afleidingen zijn, zoals games en YouTube, is het soms lastig om je kind zonder kabaal naar buiten te krijgen. Het is dan ook belangrijk dat je het buitenspelen aantrekkelijk maakt voor je kind. Denk aan leuke spelletjes, organiseer een play date of kies samen met je kind leuk buitenspeelgoed uit.

Onze favorieten

Om je een handje op weg te helpen, hebben we ons favoriete buitenspeelgoed alvast voor je op een rijtje gezet.

De zandbak

De zandbank is al jaren een hit en verschillende generaties hebben al plezier beleefd aan dit vrij simpele speelgoed. Je kind kan zijn fantasie de vrije loop laten gaan in de zandbank. Van bakkertje tot de bouwvakker: in de zandbak mag alles. Maak het spelen in de zandbank nog leuker door wat zandbak speelgoed aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je kind een tijdje zoet is en kan jij ook van het eventuele zonnetje genieten.

Waterpret

Nu de zon flink begint te schijnen, is spelen met water een leuke optie. Denk aan de welbekende watertafel of waterbaan, maar een ouderwets watergevecht is ook altijd een succes. Schaf waterpistolen aan voor het hele huishouden en verdeel het huishouden in teams. Zo heb je op een plezierige manier verkoeling en kom je ook in beweging. Verder zijn er nog genoeg andere opties als je op zoek bent naar water buitenspeelgoed.

Sport & spel

Wil je dat je kind echt al zijn energie tijdens het buitenspelen kwijt kan? Kijk dan is naar buitenspeelgoed waar veel beweging voor nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een step of skeelers, maar je kan ook kiezen voor benodigdheden voor een leuke teamsport. Zet een paar mini-doeltjes neer, ga op zoek naar een volleybalnet of kies badmintonrackets uit voor een fanatiek wedstrijdje!

De creatieveling of mini-bioloog

Wanneer je kind niet zo van het sporten is en zich liever met andere zaken bezighoudt, kan het een hele opgave zijn om je kind naar buiten te krijgen. Kies in dit geval voor een ander soort buitenspeelgoed. De creatieveling kan waarschijnlijk beter uit de voeten met een bakje stoepkrijt dan een bal. Ander tof speelgoed voor kinderen die het niet zo hebben met sport & spel is de insectenkit. Hiermee kan je kind op onderzoek uit naar bijzondere insecten en planten als een echte bioloog.

Wat mag niet ontbreken in een goede keuken? En waar op te letten!

Previous article

De beste led-tv’s van 2019

Next article

You may also like

More in Tips