Tech & Gadgets

Is kalk in water ongezond? 5 reden om je waterleidingen te ontkalken

0

Je kent het vast wel: kalkvlekken in de douche of in de gootsteen omdat er kalk in je water zit. Vaak proef je het ook bij het drinken van een glaasje kraanwater. Hard water, zoals water met veel kalk vaak ook wel wordt genoemd, kan indirecte en directe gevolgen hebben voor jou als mens, de huishoudelijke apparatuur én voor het milieu. Genoeg reden om een waterontharder aan te schaffen, zou je zeggen. Nog niet overtuigd? Dan sommen we hier vijf redenen om waarom kalkwater ongezond is en je je waterleidingen zou moeten ontkalken.

  1. Kalkaanslag op je huishoudelijke apparatuur

Hard water kan gevolgen hebben voor de huishoudelijke apparatuur en lelijke sporen achterlaten in bijvoorbeeld de vaatwasser of de waterkoker. Dit kan zorgen voor een hogere energierekening en uiteindelijk een kortere levensduur voor deze apparaten, waardoor je dus sneller een nieuwe zou moeten aanschaffen. Daarnaast zorgt hard water er ook voor dat je water, koffie of thee minder lekker smaakt.

  1. Een waterontharder is zo geïnstalleerd

Het ontkalken van je waterleidingen is een veel minder ingewikkeld klusje dan je misschien zou denken. Laat je je waterleiding ontkalken door Strooming, dan is dit binnen een paar uur gepiept maar heb je hier op de lange termijn wel extreem veel profijt van.

  1. Je kunt er ziek van worden

Kalk in water kan zeer ernstige negatieve effecten hebben op je gezondheid. Naast minder extreme klachten zoals hoofdpijn, spierpijn of misselijkheid kan het ook resulteren in diarree, koorts of longsteking. Dat komt doordat een kalklaag ervoor zorgt dat legionellabacteriën heel gemakkelijk vervoerd worden.

Met een waterontkalker draag je ook bij aan een beter milieu.

  1. Goed voor het milieu

Door de besparing op je energie rekening dankzij het toevoegen water een waterontkalker, draag je ook bij aan een beter milieu. Met slechts een kleine toevoeging, die van een waterontkalker, draag je een flink steentje bij.

  1. Je bespaart op veel producten

Na een waterontharder heb je veel minder producten nodig. Denk bijvoorbeeld aan wasverzachter, zout en zeep. Dit kan tot wel tientallen euro’s per jaar besparen. En dat alleen door de relatief kleine toevoeging van een waterontharder. Wanneer je kiest voor een ontkalker met inwendig waterfilter met actieve kool, dan wordt er naast kalk ook andere onzuiverheden uit je leidingen gefilterd.

Wat weet je eigenlijk over vitamines? 5 Weetjes

Previous article

Een onderneming starten? Dit heb je nodig!

Next article

You may also like